Van de Looi: 'Zou sensationeel zijn om twee keer van Ajax te winnen'

Reacties

Willem II-trainer Erwin van de Looi kijkt met veel plezier uit naar de thuiswedstrijd tegen Ajax van zondag (aftrap 14.30 uur). De coach van de Tilburgers hoopt dat zijn ploeg net als aan het begin van het seizoen voor een stunt kan zorgen.

Van de Looi: 'Zou sensationeel zijn om twee keer van Ajax te winnen'

'We zien deze wedstrijd als een prachtige uitdaging. Het zou voor de club en voor de groep sensationeel zijn om twee keer van Ajax te winnen', aldus Van de Looi vrijdag op de clubsite in aanloop naar de laatste wedstrijd van het seizoen.

Willem II schreef op 20 augustus vorig jaar historie door voor het eerst ooit een uitwedstrijd van Ajax te winnen (1-2). De Amsterdammers kunnen zich zondag in het Koning Willem II Stadion geen puntenverlies veroorloven om nog een kans te houden op het kampioenschap. Sowieso is Ajax afhankelijk van Feyenoord, dat thuis speelt tegen Heracles Almelo.

Van de Looi weet wat zijn ploeg te wachten staat tegen Ajax, dat donderdag ten koste van Olympique Lyon de Europa League-finale bereikte. Hoewel Willem II als nummer twaalf nergens meer voor speelt, beseft de coach dat zijn ploeg een sportieve plicht heeft.

'Iedere club knokt voor zijn eigen hachje dus dat zullen wij ook doen', kondigt Van de Looi aan. 'Ajax is een goede tegenstander en zit momenteel in een goede flow. Het is ze meer dan gegund dat ze de finale van de Europa League hebben bereikt, maar wij zullen er vol voor gaan.'

Willem II-Ajax in 60 seconden: in 2007 ging het mis in Tilburg

Willem II - Ajax in 60 seconden: in 2007 ging het mis in Tilburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.