Van de Looi vervanger van NEC-banneling Van den Berg

Reacties

Tom van de Looi verruilt FC Groningen per direct voor NEC Nijmegen. De twintigjarige middenvelder gaat op huurbasis ervaring opdoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Van de Looi vervanger van NEC-banneling Van den Berg

Van de Looi maakte in januari 2018 al op jonge leeftijd zijn debuut voor Groningen en speelde vervolgens iedere minuut van dat Eredivisie-seizoen. Afgelopen jaargang raakte hij zijn basisplaats kwijt door de rappe ontwikkeling van Ludovit Reis en het doorschuiven van Samir Memisevic naar het middenveld.

Reis vertrok deze zomer naar Barcelona, maar met Ramon Pascal Lundqvist en Azor Matusiwa haalde Groningen twee nieuwe centrale middenvelders, terwijl deze week ook Nicklas Strunck Jakobsen nog werd aangetrokken. De Deen kan op de rechtsbackpositie en het middenveld uit de voeten. Het perspectief voor Van de Looi op speeltijd nam zo af.

De jeugdinternational wilde dit seizoen per se veel minuten maken en gaf daarom aan verhuurd te willen worden. NEC biedt nu uitkomst. De Nijmegenaren waren op zoek naar een nieuwe centrale middenvelder na het vertrek van Joey van den Berg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.