Van de Looi versterkt Willem II-defensie met oude bekende Wijnaldum

Reacties

Giliano Wijnaldum keert terug in de Eredivisie. De 25-jarige linksback heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Willem II.

Van de Looi versterkt Willem II-defensie met oude bekende Wijnaldum

De jongere broer van Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum was transfervrij na zijn vertrek bij Philadelphia Union. De voormalige jeugdinternational deed eerder al bij VfL Bochum ervaring op in het buitenland. In de Eredivisie speelde Wijnaldum voor AZ, FC Groningen en Go Ahead Eagles.

Bij de Groningers werkte Wijnaldum al samen met huidig Willem II-coach Erwin van de Looi. Technisch directeur Joris Mathijsen ziet dat als een groot pluspunt, zo laat hij weten op de clubsite: 'We hebben Giliano aangetrokken omdat we in de achterhoede dun bezet zijn. Het is voor ons en voor hem een voordeel dat hij reeds met Erwin heeft samengewerkt en bekend is met de Eredivisie.'

Wijnaldum stapt zondagochtend al met zijn Willem II-collega's op het vliegtuig naar Portugal voor een trainingskamp. De aanwinst is gretig om daar de basis te leggen voor een succesvolle tweede seizoenshelft met de nummer veertien van de Eredivisie. 'Ik weet dat Willem II in de eerste seizoenshelft ongelukkig en overbodig punten heeft laten liggen. Dat moeten we in de tweede seizoenshelft voorkomen zodat we naar boven kunnen gaan kijken', zegt Wijnaldum over zijn doelstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.