Van de Looi stopt na vijf jaar als bondscoach van Jong Oranje

Reacties

Erwin van de Looi (50) vertrekt na het EK van komende zomer als bondscoach van Jong Oranje. De voormalig trainer van FC Groningen en Willem II vindt het na vijf jaar tijd om iets anders te doen en heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Van de Looi stopt na vijf jaar als bondscoach van Jong Oranje
© Pro Shots

Van de Looi werd in 2018 aangesteld als opvolger van Art Langeler en leidde Jong Oranje in 2021 naar het eerste EK sinds 2013. Op de Europese eindronde in Hongarije en Slovenië strandden de Nederlandse beloften in de halve finale tegen de latere Europees kampioen Duitsland. Komende zomer is Jong Oranje er na de succesvolle EK-kwalificatiereeks opnieuw bij in Roemenië en Georgië, maar daarna zwaait Van de Looi af.

De afgelopen vijf jaar heeft Van de Looi met plezier bij de KNVB gewerkt. 'Het is een mooie periode geweest, maar mijn gevoel zegt dat het tijd wordt voor iets anders', verklaart hij op de KNVB-website. 'Daarom heb ik besloten mijn contract niet meer te verlengen. Ik ga de komende tijd kijken welke nieuwe uitdagingen er op mijn pad komen. Er komt eerst natuurlijk nog een prachtig EK aan en daar willen we samen een succes van maken.'

Directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen is Van de Looi dankbaar voor het werk dat hij heeft verricht. 'Hij heeft uitstekend werk verricht bij Jong Oranje, zowel in sportief als organisatorisch opzicht. Jong Oranje heeft zich onder zijn leiding sinds lange tijd weer twee keer geplaatst voor een eindronde met aansprekend voetbal', aldus Van Leeuwen namens de KNVB, die nu op zoek gaat naar een opvolger voor Van de Looi.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Georgië O21
3
1
2
0
5-3
+2
5
2
Portugal O21
3
1
1
1
3-4
-1
4
3
Nederland O21
3
0
3
0
2-2
0
3
4
België O21
3
0
2
1
3-4
-1
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Meer UEFA Onder 21 Kampioenschap
Meer over UEFA Onder 21 Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.