Van de Looi snakt naar versterkingen bij Willem II

Reacties

Ook voor Willem II is het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi is gestart met een fors uitgedunde selectie. 'We moeten aan de bak, op alle niveaus.'

Van de Looi snakt naar versterkingen bij Willem II

Zondag trainden de Tilburgers voor het eerst, onder grote belangstelling, waarna op maandag fysieke testen in het Olympisch Stadion in Amsterdam op het programma stonden. Dinsdag begroette Van de Looi vervolgens twee doelmannen, veertien contractspelers en één proefspeler: de Zwitserse aanvaller Karim Rossi (23).

Onder de weinige aanwezigen ook Karim Coulibaly. De Senegalees met een Frans paspoort - die op links zowel op het middenveld als voorin uit de voeten kan - kwam maandag definitief over van AS Nancy. Tijdens de oefensessie viel Asumah Abubakar overigens uit met een op het oog nare blessure, waardoor de training eindigde met nóg minder spelers dan waarmee hij begon.

En dat terwijl Van de Looi eerder dit jaar nog de hoop uitsprak dat hij met meer spelers aan het seizoen 2017/18 kon beginnen, dan afgelopen seizoen het geval was. De coach constateerde dat het toen te lang duurde voordat er een volwaardige spelersgroep stond. 'We kunnen concluderen dat dat niet is gelukt', sprak hij na de oefensessie met een knipoog tegenover VI.

Van de Looi vindt de huidige situatie verre van ideaal. 'Al zijn we er als club zelf bij geweest door een hoop contracten niet te verlengen. De gewenste versterkingen hebben we nog niet kunnen vinden, terwijl de urgentie op een paar posities nu wel hoog is. We hebben bijvoorbeeld geen enkele linksback. Dat is zeker een punt van aandacht, zelfs wel een punt van zorg. Dus we moeten aan de bak, op alle niveaus.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.