Van de Looi legt uit waarom Boadu wederom ontbreekt bij Jong Oranje

Reacties

Myron Boadu ontbrak in november om disciplinaire redenen in de selectie van Jong Oranje, maar dit keer heeft bondscoach Erwin van de Looi de aanvaller van AS Monaco om een andere reden niet geselecteerd voor het EK-kwalificatieduel met Zwitserland.

Van de Looi legt uit waarom Boadu wederom ontbreekt bij Jong Oranje
© Pro Shots

'Myron komt terug van een lange blessure', legt Van de Looi uit in gesprek met VI. 'We hebben contact gehad met Monaco en Myron. Zij zeggen: "Hij is op dit moment nog niet fit genoeg om volledige wedstrijden te spelen". Met Brian Brobbey hebben we nog een spits die maar beperkt inzetbaar is. We spelen twee wedstrijden in een korte tijd. Dan kunnen we het ons niet permitteren om twee twijfelgevallen te selecteren. Myron staat stand-by', aldus de bondscoach van Jong Oranje, die ook nog kan beschikken over Joshua Zirkzee.

Volgens Van de Looi heeft de afwezigheid van Boadu niks met eerdere incidenten te maken. In november werd de spits gepasseerd na een akkefietje rondom het eerste duel met Zwitserland. De kou is uit de lucht. 'Iedere jonge speler kan een keer een fout maken, de mist ingaan. Dat gaat altijd met ups en downs. Dat hoort er ook bij. Soms moet je ook een keer maatregelen nemen, zoals wij in november hebben gedaan. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet meer voor Jong Oranje in aanmerking komt. Ik heb hem gesproken en hij wil zelf ook graag.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Meer M. Boadu
Meer over M. Boadu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.