Van de Looi klaagt over druk programma: 'Willem II wordt benadeeld'

Reacties

Erwin van de Looi vindt dat Willem II wordt benadeeld door het drukke programma als gevolg van het succes in het KNVB-bekertoernooi. Dat zei de trainer van de Tilburgers in aanloop naar het uitduel in de Eredivisie van komende zaterdag met ADO Den Haag (aftrap 20.45 uur).

Van de Looi klaagt over druk programma: 'Willem II wordt benadeeld'

Voor Willem II is dat de zevende wedstrijd sinds het aflopen van de winterstop. Inclusief de duels in de Eredivisie met Roda JC (25 februari) en SC Heerenveen (3 maart) en de halve finale tegen Feyenoord (28 februari) komt de teller uit op tien wedstrijden in 42 dagen. Van de Looi vindt dat te veel van het goede, zo valt vrijdagmiddag te lezen op de clubwebsite.

'Het is onmogelijk om in zo'n periode met weinig rustdagen honderd procent fit te blijven. Onderzoek heeft aangetoond dat twee rustdagen voor topsporters te weinig is om voldoende te herstellen. Dat is ons dit seizoen al acht keer overkomen, geen enkele club heeft dat zo vaak gehad. Dat we ver zijn gekomen in het bekertoernooi is natuurlijk mooi, maar op deze manier worden we wel benadeeld.'

Willem II is lang niet de enige club voor wie de wedstrijden elkaar sinds de winterstop in rap tempo opvolgen. Zo speelt Feyenoord in dezelfde periode nog één wedstrijd extra (het inhaalduel met FC Utrecht). De andere halvefinalisten van het bekertoernooi, AZ en FC Twente, spelen tot begin maart eveneens tien wedstrijden, al bedraagt de periode waarin dat gebeurt bij die clubs 44 dagen.

Afgelopen week kon Willem II, momenteel veertiende, in alle rust toewerken naar de uitwedstrijd tegen het prima draaiende ADO. Van de Looi rekent op beterschap na de 1-0 nederlaag bij Heracles. 'Tegen Heracles hebben we laten zien dat we kunnen voetballen. Als we dat zaterdag tegen ADO ook kunnen brengen, dan hebben we kans op een goed resultaat in Den Haag.'

Samenvatting Heracles Almelo - Willem II
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.