Van De Jong tot Torres: Sevilla slecht grens van 120 miljoen

Reacties

Sevilla heeft maandag alweer de tiende versterking van deze zomer gepresenteerd. De nieuwe club van Luuk de Jong neemt Óliver Torres voor circa twaalf miljoen euro over van FC Porto en heeft nu al meer dan 120 miljoen euro aan nieuwe spelers aangetrokken.

Van De Jong tot Torres: Sevilla slecht grens van 120 miljoen

Onder hen dus ook De Jong, die deze zomer voor een bedrag van 12,5 miljoen euro de aanval kwam versterken. De voormalig aanvaller van PSV vindt zichzelf terug tussen een hele reeks aankopen, van wie de Franse verdediger Jules Koundé (Girondins Bordeaux) de duurste was met een transfersom van 25 miljoen euro. Ook verdediger Maximilian Wöber, die voor 10,5 miljoen euro van Ajax overkwam, staat tussen de tien nieuwelingen.

Sevilla gaat dus vrolijk verder met het aantrekken van nieuwe spelers. Onlangs kwam de Braziliaanse controleur Fernando (ex-Manchester City) nog over van Galatasaray en nu haalt het Óliver Torres terug naar Spanje. De 24-jarige spelmaker, die zijn opleiding genoot bij Atlético Madrid, werkte bij Porto al samen met Julen Lopetegui, sinds deze zomer de trainer van Sevilla. De voormalig jeugdinternational van Spanje tekent voor vijf jaar.

Torres is alweer de negende aankoop van Sevilla, dat daarnaast linksback Sergio Reguilón op huurbasis overnam van Real Madrid. Het tekent de ambities in Andalusië na de zesde plaats van vorig seizoen, al verbleken de investeringen bij die van Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid. Bovendien zag Sevilla Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Quincy Promes (Ajax) en Luis Muriel (Atalanta Bergamo) voor bijna vijftig miljoen vertrekken.

Desondanks is duidelijk dat Sevilla voor komend seizoen grootste plannen heeft. Nooit eerder gaf de drievoudig winnaar van de Europa League zoveel geld uit in één transferzomer. De totale uitgaven staan nu op 123,5 miljoen euro, bijna twee keer zoveel als bijvoorbeeld Valencia tot nu toe spendeerde. De nieuwe club van Jasper Cillessen lijkt achter Barça, Atlético en Real de voornaamste concurrent in de strijd om Champions League-voetbal.

De zomerversterkingen van Sevilla

Speler Club Bedrag
Jules Koundé Bordeaux 25,0 miljoen
Munas Dabbur Salzburg 15,0 miljoen
Diego Carlos Nantes 15,0 miljoen
Lucas Ocampos Marseille 15,0 miljoen
Joan Jordán Eibar 14,0 miljoen
Luuk de Jong PSV 12,5 miljoen
Óliver Torres Porto 12,0 miljoen
Max Wöber Ajax 10,5 miljoen
Fernando Galatasaray 4,5 miljoen
Sergio Reguilón Real Madrid Huur

Bedragen in miljoenen euro's en afkomstig van Transfermarkt.de

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.