Van de Beek wéér op de bank in een EL-finale: 'Solskjaer kiest voor McFred'

Reacties

Het moet raar lopen wil Donny van de Beek woensdagavond in de basis staan tijdens de Europa League-finale. Dat meldt de lokale krant Manchester Evening News, die uitgebreid vooruitblikt op de eindstrijd tussen Villarreal en Manchester United.

Van de Beek wéér op de bank in een EL-finale: 'Solskjaer kiest voor McFred'
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
ns
1 - 1
Manchester United
Manchester United

The Red Devils en Villarreal staan woendagavond vanaf 21.00 uur tegenover elkaar in Gdansk. Voor de 24-jarige Van de Beek wordt het al zijn tweede Europa League-finale. In 2017 stond hij met Ajax nota bene tegenover zijn huidige werkgever, toen won Man United met 0-2. In die finale kwam Van de Beek overigens pas in de zeventigste minuut binnen de lijnen, als vervanger van Lasse Schöne.

Het heeft er alle schijn van dat Van de Beek ook woensdagavond op de bank moet beginnen. Afgelopen weekend mocht hij nog wel starten in het met 1-2 gewonnen uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers, vooral omdat manager Ole Gunnar Solskjaer zijn vaste krachten rust gaf, met het oog op de finale. De Oranje-international speelde overigens uitstekend: hij verdiende de strafschop waaruit de winnende treffer viel en kreeg na afloop volop complimenten.

Toch lijkt dat niet genoeg voor een basisplek tegen Villarreal. Zo speculeren de drie Man United-volgers van Manchester Evening News in aanloop naar de finale over de opstelling, maar zij denken alledrie dat Solskjaer gaat kiezen voor het controlerende duo Fred/Scott McTominay, met Bruno Fernandes op 10. En dat terwijl minimaal één aanvallender ingestelde speler achter de Portugees helemaal geen gek idee is. Maar dat gaat de Noorse manager niet doen, weet de krant. 'Hij gaat sowieso kiezen voor McFred', zo verwijst de krant naar de bijnaam van de Schot en de Braziliaan.

'Tegen Liverpool werden de twee nog overlopen op het middenveld, hetgeen niet bepaald een goed voorteken was richting de eerstvolgende grote wedstrijd: deze finale. Veel fans zullen er ook niet blij mee zijn, maar deze twee zijn in een finale wel echt nodig. Ze zorgen voor energie, bedrijvigheid en hebben het vermogen om de achterste vier te beschermen. Zo heeft jonkie Axel Tuanzebe (die waarschijnlijk gaat spelen omdat Harry Maguire ontbreekt) wat meer bescherming. Tegelijkertijd moeten ze ook aanvallende inbreng hebben, dus er ligt druk op die twee.' Van de Beek lijkt dus niet meer te kunnen doen dan hopen op een invalbeurt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.