Van de Beek maakt overstap naar Manchester United

Reacties

Donny van de Beek verruilt Ajax voor Manchester United. De 23-jarige middenvelder tekent bij de Engelse topclub een contract voor vijf jaar. De Amsterdammers ontvangen ongeveer veertig miljoen euro, oplopend met bonussen tot mogelijk 45 miljoen euro.

Van de Beek maakt overstap naar Manchester United
© Pro Shots

De transfer van Van de Beek zat er al langere tijd aan te komen. De tienvoudig international had nog een tweejarige verbintenis in Amsterdam, maar de vertrekwens van de speler was al langere tijd duidelijk. Afgelopen week pakte Manchester United door en vanavond bereikte de Engelse grootmacht een akkoord met de clubleiding van Ajax.

Van de Beek zal in de komende dagen een medische keuring ondergaan en zijn handtekening onder het contract op Old Trafford zetten. Daarmee komt een einde aan een lang transferverhaal. Het kind van de club leek zijn loopbaan lange tijd te vervolgen bij Real Madrid. Toch bleven de laatste afhandelingen uit en, mede door de coronacrisis, nam de concrete interesse van de Spaanse grootmacht af.

Sinds de winterstop werd de belangstelling van Manchester United hardnekkiger. De Engelse grootmacht wil een nieuwe succesvolle ploeg gaan bouwen en ziet daarin een belangrijke rol weggelegd voor Van de Beek. De middenvelder uit Nijkerkerveen kwam twaalf jaar geleden in de jeugdopleiding van Ajax terecht en ontwikkelde zich door tot een bepalende speler van het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.