Van de Beek kan uitschakeling niet voorkomen, andere topclubs ontsnappen

Manchester United is woensdagavond uitgeschakeld in de strijd om de League Cup. West Ham United nam in de derde ronde sportief revanche. Chelsea en Tottenham Hotspur ontsnapten via penaltyseries.

Manchester United
0 - 1
West Ham United

Man Utd-manager Ole Gunnar Solskjaer hoopte in het drukke schema eens op een rustige wedstrijd en spaarde tegen West Ham United enkele sterspelers. Cristiano Ronaldo was er helemaal niet bij en landgenoot Bruno Fernandes zat op de bank. Voor Donny van de Beek was er wel weer een basisplaats, maar het liep uit op een deceptie.

In de slotfase moest Solskjaer nog Fernandes inbrengen, want Man Utd kon het verschil niet maken tegen West Ham. De uitclub was in de openingsfase van de wedstrijd op 0-1 gekomen via Manuel Lanzini (zie video onder) en dat bleek ook de eindstand te zijn. De bal ging in de slotfase nog wel tegen het net, maar dat kwam door een bijzondere actie van Fernandes. De arbiter gaf een scheidsrechtersbal aan West Ham, maar Fernandes dacht slim te zijn door de bal meteen op te pikken en richting het doel te gaan. Daar ging scheidsrechter Jonathan Moss niet in mee.

Zo is Man Utd na Everton de tweede grote Premier League-club die sneuvelt in de derde ronde van het League Cup-toernooi. Voor West Ham zal de overwinning op Old Trafford als revanche voelen. Dit weekend verloor de club immers in de Premier League van Man Utd (1-2), na een tumultueuze slotfase. Jesse Lingard scoorde laat in de wedstrijd, waarna de speciaal ingevallen Mark Noble een strafschop miste.

Chelsea
Chelsea
ns
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Net als bij Man Utd deden diverse sterspelers van Chelsea niet mee. Zo zat Romelu Lukaku naast Kai Havertz en Mason Mount op de bank. Daar zat ook een Nederlander: Xavier Mbuyamba debuteerde in de wedstrijdselectie van Chelsea. De ex-speler van Barcelona en MVV Maastricht werd door manager Thomas Tuchel bij de selectie gehaald voor het bekerduel, maar viel niet in.

Hakim Ziyech had wel een basisplaats, maar hij kon het verschil niet maken. Timo Werner deed dat wel, met zijn goal tien minuten in de tweede helft. Aston Villa kwam echter razendsnel terug via Cameron Archer: 1-1. Zelfs na de inbreng van Lukaku, die het veld inkwam terwijl Ziyech juist naar de kant ging, kwam Chelsea niet meer tot scoren.

Zodoende eindigde het duel met penalty's, in deze fase van de strijd om de League Cup wordt er niet met verlenging gewerkt. Basisspeler Anwar El Ghazi benutte de eerste penalty namens Aston Villa, waarna Lukaku het kunstje vanaf elf meter herhaalde. Daarna ging het fout voor Aston Villa, onder anderen Marvelous Nakamba (ex-Vitesse) miste. Daardoor kon Chelsea, ondanks een misser van Ben Chilwell, de serie naar zich toetrekken.

Wolverhampton Wanderers
ns
2 - 2
Tottenham Hotspur

Waar diverse topclubs de sterspelers spaarden, stelde Tottenham Hotspur-manager Nuno Espírito Santo aanvoerder Harry Kane gewoon op. De spits bleef de hele wedstrijd staan en scoorde ook, maar de ruime voorsprong gaf Tottenham weer weg. Tanguy NDombèlé opende de score, waarna Kane ook doel trof, maar nog voor het uur stond het weer gelijk in het Molineux Stadium. Leander Dendoncker zorgde voor rust voor de aansluitingstreffer, Daniel Podence maakte gelijk.

Zo gingen ook Wolverhampton Wanderers en Tottenham richting de strafschopstip, basisspeler Ki-Jana Hoever hoefde niet in actie te komen tijdens de serie. Zijn teamgenoten namen de penalty's echter dramatisch: Rúben Neves, Dendoncker én Conor Coady misten, waardoor Tottenham de strafschoppenserie won.

Arsenal
Arsenal
3 - 0
AFC Wimbledon

Arsenal kreeg tegen derdeklasser AFC Wimbledon een mooie kans om te werken aan het (prille) zelfvertrouwen, maar dat lukte pas in de slotfase. De Premier League-club gaf niets tot bijna niets weg en scoorde uiteindelijk driemaal. Alexandre Lacazette schoot al in de elfde minuut raak vanaf de stip, waarna het duel werd beslist in het laatste kwartier. Emile Smith Rowe en Eddie Nketiah pikten hun doelpuntjes mee.

Brighton & Hove Albion
2 - 0
Swansea City

Kjell Scherpen mocht hopen op een debuut bij Brighton & Hove Albion, maar in het bekerduel met Swansea City kwam het er niet van. De goalie bleef de hele wedstrijd op de bank en zag een landgenoot zijn rentree maken. Jürgen Locadia kwam voor het eerst binnen de lijnen sinds hij terugkeerde van een verhuurperiode bij FC Cincinnati. Locadia kwam in het veld toen de eindstand al bereikt was, Aaron Connolly scoorde tweemaal in de eerste helft. Opmerkelijk was dat bij Swansea Joël Piroe de hele wedstrijd op de bank bleef, de ex-PSV'er is clubtopscorer.

Overige duels

in de derde ronde van de League Cup

Di 21 sep. 2021

Wo 22 sep. 2021

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}