Van de Beek cruciaal voor Ajax: 'Hoop deze effectiviteit vast te houden'

Reacties

Twee uitwedstrijden, twee keer moest Ajax winnen en twee keer zette Donny van de Beek de Amsterdammers deze week op het goede spoor. De middenvelder is blij dat hij belangrijk kan zijn voor Ajax en kijkt uit naar de clash met Juventus.

Van de Beek cruciaal voor Ajax: 'Hoop deze effectiviteit vast te houden'
Willem II
Willem II
1 - 4
Ajax
Ajax

'Weer de openingstreffer', zo herhaalde Van de Beek een deel van de vraag in de Tilburgse catacomben. De middenvelder had in het uitduel bij de subtopper (1-4) opnieuw de score geopend. 'En dat voor de tweede keer in een paar dagen tijd', zo refereerde Van de Beek ook aan de 0-1 tegen Emmen. 'Natuurlijk is dat lekker. Dit was ook een belangrijke, want we hadden het lastig in het begin. Uiteindelijk winnen we vanavond tegen een heel aardige ploeg. Met het oog op Juve is het ook fijn dat we het aan het einde uit kunnen voetballen.'

Door zijn scoringsdrift is Van de Beek belangrijk voor Ajax. 'De laatste tijd gaan ze er steeds in. Het is te hopen dat ik die effectiviteit vast kan houden. Het is ook fijn dat ik steeds in die positie kom', doelt hij op de loopacties die nodig zijn om kansen te krijgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch weet ook Van de Beek dat Willem II en FC Emmen geen Juventus zijn. En die ploeg komt woensdag naar de Johan Cruijff Arena. 'We weten allemaal dat Juve er op de juiste momenten staat. We zullen hetzelfde niveau moeten halen als tegen Real om het hen lastig te maken. Daar moet onze focus liggen', aldus Van de Beek, die hoopt op een kolkend stadion. 'Want dan zijn wij ook vaak in goeden doen. Hopelijk kunnen we het weer samen doen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Ajax-watcher Freek Jansen kijkt terug op het duel in Tilburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.