Van buren naar rivalen: Messi en Suárez samen aan de top in Spanje

Reacties

Eibar liet Atlético Madrid donderdagavond even schrikken, maar dankzij twee doelpunten van Luis Suárez pakte de koploper van La Liga toch weer gewoon de drie punten. De Uruguayaan is een schot in de roos gebleken voor Atlético en strijdt samen met zijn grote vriend Lionel Messi om de topscorerstitel.

Van buren naar rivalen: Messi en Suárez samen aan de top in Spanje
© Pro Shots
Eibar
Eibar
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Suárez stond jarenlang zij aan zij met Messi in de Barcelona-voorhoede en maakte in zes jaar tijd 198 doelpunten voor de Catalanen, waarmee hij op de derde plek staat op de alltime topscorerslijst van Barça. Hij ontwikkelde een hechte vriendschap met Messi, tevens zijn buurman, en had het uitstekend naar zijn zin bij de club van zijn dromen. Afgelopen zomer werd echter besloten dat Suárez niet langer nodig was en mocht vertrekken. Dit tot grote teleurstelling van de Uruguayaan én van Messi.

Suárez leek lange tijd op weg naar Juventus, maar slaagde er niet in om de benodigde papieren in handen te krijgen. Hij bleef in Spanje en stapte over naar Atlético. Daar zijn ze bijzonder blij met El Pistolero, die donderdag opnieuw van grote waarde was voor zijn ploeg. Met zijn derde dubbelslag van het seizoen zorgde Suárez ervoor dat Atlético geen steek liet vallen in de titelstrijd.

Na veertien speelronden staat Suárez nu bovenaan de Spaanse topscorerslijst. Gedeeld bovenaan, moeten we zeggen: zijn goede vriend Messi heeft immers al net zo vaak gescoord voor Barcelona. De buren van weleer zijn nu elkaars grootste rivalen.

Simeone
Diego Simeone was donderdag weer lyrisch over Suárez, die in zijn ogen 'een enorme impact' heeft op het team. De coach kreeg ook de vraag of de aanvaller zijn beste aankoop ooit is geweest, maar daar wilde Simeone niet op ingaan. 'Ik denk daar middenin het seizoen niet over na', zei Simeone. 'Hij is een geweldige speler en we zijn heel blij met hem. Luis weet hoe het spelletje gespeeld moet worden en heeft ons ook nu weer ontzettend geholpen.'

Suárez voelt zich bij Atlético gewaardeerd en als een vis in het water. 'Ik ben hier heel gelukkig. Het team heeft ervoor gezorgd dat ik me erg welkom voel', zei de goaltjesdief. 'Ik doe mijn best om de ploeg zo goed mogelijk te helpen. We moeten hard blijven werken om de doelstellingen die we voorafgaand aan het seizoen hebben bepaald te behalen.'

Atlético staat na zeventien speelronden bovenaan in La Liga, met zeven punten meer dan Real Madrid en tien punten meer dan Barcelona. Deze clubs hebben bovendien allebei al een wedstrijd meer gespeeld. Zondag neemt Atlético het in eigen huis op tegen Valencia.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.