Van Buren helpt Slavia aan enorme stunt tegen Promes' Sevilla

Reacties

Slavia Praag heeft donderdagavond voor een enorme stunt gezorgd door in een meeslepend gevecht het Sevilla van Quincy Promes uit te schakelen in de achtste finale van de Europa League. De Nederlandse spits Mick van Buren leverde als invaller een belangrijke bijdrage met zijn doelpunt in de verlenging.

Van Buren helpt Slavia aan enorme stunt tegen Promes' Sevilla
Slavia Praag
Slavia Praag
nv
4 - 3
Sevilla
Sevilla

Drievoudig winnaar Sevilla wist dat het na de 2-2 van vorige week in Spanje aan de bak moest tijdens de return in Tsjechië om kans te blijven maken op de vierde EL-eindzege van dit decennium. De ploeg van Promes, die in tegenstelling tot het heenduel nu wel in de basis begon, kreeg een vroege tegenvaller te verwerken. Verdediger Michael Ngadeau-Ngadjui zette Slavia binnen het kwartier op voorsprong na goed terugkoppen van Milan Skoda (foto).

Van Buren zag toen nog vanaf de bank toe hoe zijn Tsjechische ploeggenoten in de eerste helft grote moeite hadden met Promes, die opnieuw als wingback speelde vanaf de linkerflank. De Oranje-international raakte na een half uur de lat na een goede individuele actie en leidde vlak voor rust de gelijkmaker in toen hij werd gevloerd door doelman Ondrej Kolár. De bal ging op de stip en Wissam Ben Yedder wist daar wel raad mee: 1-1.

Vlak na rust kon Sevilla weer opnieuw beginnen, nadat Tomás Soucek een door aanvoerder Jesús Navas veroorzaakte strafschop benutte. Tien minuten later trok Munir El Haddadi de stand echter alweer gelijk door vanaf twintig meter schitterend raak te volleren. De prachtige treffer van de afgelopen winter van Barcelona overgekomen aanvaller betekende dat beide ploegen op een verlenging afstevenden. En die kwam er ook.

Het leverde een meeslepend gevecht op, met opnieuw een hoofdrol voor Promes. Uit zijn voorzet maakte invaller Franco Vázquez in 98ste minuut namelijk 2-3. Het bleef dankzij de inbreng van die andere Nederlander echter tot het einde razendspannend. De ingevallen Van Buren schoot vier minuten later raak in de verre hoek en stond daarmee aan de basis van de stunt, die vlak voor tijd gestalte kreeg toen Ibrahim Traoré de bal na een choatische situatie binnenfrommelde.

Villarreal
Villarreal
2 - 1
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg

Daardoor heeft Spanje in de Europa League nog twee ploegen over. In navolging van Valencia plaatste ook Villarreal zich namelijk wel voor de kwartfinale. De in La Liga tegen degradatie strijdende club maakte het zichzelf tegen Zenit Sint-Petersburg een stuk gemakkelijker. Na de 1-3 van vorige week in Rusland was er ook in de return geen vuiltje aan de lucht. Na goals van Gerardo Moreno en Carlos Bacca deed Branislav Ivanovic (ex-Chelsea) pas in de extra tijd wat terug.

Benfica
Benfica
nv
3 - 0
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

Portugal heeft zowel in de Champions League als in de Europa League nog een club bij de laatste acht, omdat Benfica donderdagavond het voorbeeld van FC Porto (tegen AS Roma) volgde door na verlenging alsnog te winnen van Dinamo Zagreb. De verliezend EL-finalist van 2013 en 2014 maakte in de reguliere speeltijd de 1-0 nederlaag van vorige week goed door een goal van de Braziliaanse spits Jonas. In de verlenging velden verdedigers Ferro en Alex Grimaldo het vonnis over de Kroaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.