Van Bronckhorst wil terug naar gezin en vertrekt na jaar uit China

Reacties

Giovanni van Bronckhorst is vertrokken als trainer van Guangzhou R&F. De trainer wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin, dat hij al sinds maart niet meer heeft gezien. Ook assistenten Jean-Paul van Gastel en Arno Philips trekken de deur in China achter zich dicht.

Van Bronckhorst wil terug naar gezin en vertrekt na jaar uit China
© Pro Shots

Van Bronckhorst trok begin januari naar Guangzhou R&F, een club die sinds 2017 samenwerkt met Ajax. Door de uitbraak van het coronavirus in China duurde het een half jaar voordat de club onder leiding van Van Bronckhorst de eerste wedstrijd speelde. Op 26 juli verloor de ploeg met 3-0 van Shenzhen FC.

De reguliere competitie in China werd door de coronacrisis opgedeeld in twee groepen van acht clubs. In Groep A eindigde Guangzhou R&F op de zesde plek, waardoor Van Bronckhorst een play-off om promotie/degradatie moest spelen. Daarin werd uiteindelijk handhaving en een elfde plek van de in totaal zestien teams veiliggesteld.

Het avontuur in China was voor Van Bronckhorst zijn tweede klus als hoofdtrainer. Als eindverantwoordelijke van Feyenoord won hij de landstitel, twee keer de TOTO KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Guangzhou City
Meer over Guangzhou City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.