Van Bronckhorst wil bij angstgegner PEC afrekenen met uitcomplex

Reacties

Feyenoord heeft dit kalenderjaar op vreemde bodem nog niet thuis gegeven. Trainer Giovanni van Bronckhorst beseft dat de Rotterdammers bij PEC Zwolle meer negatieve reeksen moeten doorbreken.

Van Bronckhorst wil bij angstgegner PEC afrekenen met uitcomplex

'Als je de laatste uitslagen erbij pakt, dan is er wel sprake van een uitcomplex', vertelde Van Bronckhorst aan de vooravond van het duel in Zwolle tijdens de persconferentie. 'In uitwedstrijden hebben wij de laatste maanden niet goed gespeeld. Het is zaak dat zondag wel te doen. Zeker zo net voor de interlandbreak willen we die reeks doorbreken. We hebben heel veel redenen om zondag winnen.'

PEC heeft zich de laatste jaren op eigen veld ontpopt tot angstgegner van Feyenoord, dat de laatste vijf duels in Zwolle niet won. 'De reeks geeft aan dat we de laatste jaren moeite hebben met PEC. Het is moeilijk om te zeggen waar dat aan ligt. We moeten daar ons eigen spel gaan spelen', aldus de oud-international.

Van Bronckhorst kan zondag weer beschikken over Robin van Persie die de fysieke ongemakken achter zich heeft gelaten. 'Robin heeft vanaf woensdag alles mee kunnen doen en staat er veel beter voor dan vorige week', aldus de trainer, die ook de twijfels over de inzetbaarheid van aanvoerder Karim El Ahmadi en Jan-Arie van der Heijden wegnam.

Een razendsnelle voorbeschouwing op het duel van Feyenoord met PEC Zwolle.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.