Van Bronckhorst wacht af: 'Je hoeft niet aan Jørgensen te vragen wat hij zelf wil'

Reacties

Feyenoord won zondag met 3-1 van ADO Den Haag en de vraag is of dit de afscheidswedstrijd van Nicolai Jørgensen was. Coach Giovanni van Bronckhorst kon daar na afloop nog weinig over zeggen.

Van Bronckhorst wacht af: 'Je hoeft niet aan Jørgensen te vragen wat hij zelf wil'

Jørgensen staat in de nadrukkelijke belangstelling van Newcastle United, dat al twee keer een bod heeft uitgebracht op de aanvaller. Vermoedelijk komen de Engelsen nog met een derde voorstel naar Rotterdam. 'Ik weet niet of hij vertrekt', zei Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports over zijn aanvalsleider. 'Ik wacht het af, meer kan ik niet doen. Ik praat dagelijks met Nico en hij heeft vandaag weer bewezen hoe belangrijk hij is voor dit team.'

Van Bronckhorst weet dat Jørgensen wel wat voelt voor een transfer naar Newcastle: 'Ik denk dat je niet aan hem hoeft te vragen wat hij zelf wil. Als je de kans krijgt om naar de grootste competitie ter wereld te gaan… Maar Nico is afhankelijk van de club en dat weet hij ook. Daar gaat hij erg goed mee om.' Jørgensen zelf was niet beschikbaar voor een reactie.

De Deen deed tegen ADO 83 minuten mee en werd toen vervangen door Robin van Persie. Laatstgenoemde moest het dus opnieuw doen met een korte invalbeurt. 'Maar het gaat er niet om dat we Robin steeds meer minuten willen geven: wij willen gewoon winnen', maakte Van Bronckhorst duidelijk. 'Toen de 3-1 viel hebben we Nico kunnen wisselen, maar daarvoor vond ik dat ik hem niet naar de kant kon halen. In de eerste helft ging het bij ons erg moeizaam; in de tweede helft vond ik het een stuk beter.'

Woensdag (op de laatste dag van de transferwindow) speelt Feyenoord in het toernooi om de KNVB-beker tegen PSV en het is dus nog even afwachten of Jørgensen dan van de partij zal zijn. Ook is het de vraag of Bart Nieuwkoop kan spelen: de verdediger viel tegen ADO uit, nadat hij bij een botsing een tik op zijn hoofd had gekregen. Nieuwkoop klaagde in de rust over hoofdpijn en Van Bronckhorst besloot daarom om voor de tweede helft Kevin Diks in de ploeg te brengen.

'Gelukkig voor Feyenoord heeft Newcastle niet voor Berghuis aangeklopt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.