Van Bronckhorst vreest voor slecht nieuws over Larsson

Reacties

Giovanni van Bronckhorst vreest Sam Larsson een tijdje te moeten missen. De Zweedse aanvaller liep in het thuisduel van donderdag met FC Groningen (3-0) een hamstringblessure op.

Van Bronckhorst vreest voor slecht nieuws over Larsson

De linksbuiten moest al na 24 minuten het veld verlaten en werd vervangen door Bilal Basaçikoglu. Uitsluitsel kon Van Bronckhorst na afloop nog niet geven. 'We moeten vrijdag kijken hoe ernstig het is en hoe lang het gaat duren, maar het ziet er niet heel goed uit', zei hij.

Over de vervanger van Larsson was Van Bronckhorst wel tevreden. 'Bilal is goed bezig de laatste tijd en laat het zien op de trainingen. Daarom bracht ik hem in. Hij deed het uitstekend.' Basaçikoglu is ook blij met hoe het gaat: 'Ik zit lekker in mijn vel en op de trainingen gaat het goed', vertelde hij op de website van Feyenoord. 'Dit is een beloning.'

'Ik denk dat een voorzet met mijn linkerbeen een wapen is van mij', stelde Basaçikoglu, die met zijn linkerbeen de assist bij de 1-0 verzorgde. 'Daar kan ik goed mee uit de voeten. Dat zei Robin (van Persie, red.) laatst ook. Hij is veel met mij bezig. Robin vertelt veel over zijn carrière en ik stel hem veel vragen. Daar leer ik echt heel veel van.'

Voor Larsson was het zijn zestiende Eredivisie-wedstrijd van dit seizoen. De 24-jarige Zweed was daarin drie keer trefzeker. In officiële duels kwam hij dit seizoen tot zeven treffers in 26 optredens. Behalve Basaçikoglu kan Van Bronckhorst zondag in het uitduel met Vitesse ook kiezen voor Jean-Paul Boëtius. Bovendien zou hij kunnen schuiven met Jens Toornstra of Robin van Persie in een vrijere rol vanaf de flank laten komen.

'Iedereen gunt het Van Persie'
Feyenoord-clubwatcher Martijn Krabbendam blikt terug op het duel met de noorderlingen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.