Van Bronckhorst trots na succesvol debuut

Giovanni van Bronckhorst is met een klapper begonnen als trainer van Rangers FC. Niet alleen werd er gewonnen van Sparta Praag, maar door de 2-0 overwinning in eigen huis is de club zeker van Europese overwintering. Van Bronckhorst is trots op zijn manschappen.

© Imago
Glasgow Rangers
2 - 0
Sparta Praag

In Groep A van de Europa League heerst Olympique Lyon, waardoor de overige teams vochten om de tweede plek. Die plek pakte Rangers nu al op basis van het onderling resultaat met Sparta Praag en daarmee gaan de Schotten de play-offs in na de groepsfase.

Al met al een succesvol debuut voor Van Bronckhorst dus, die afgelopen zondag nog niet op de bank zat tijdens het verloren bekerduel van Rangers. 'Vanaf de eerste minuut zaten we goed in de wedstrijd', stelde de Nederlandse coach na de Europese wedstrijd bij BT Sport. 'We drukten ze terug met een goed spelritme, we creëerden veel kansen.'

Voor Van Bronckhorst is het benutten van die kansen een punt van aandacht. 'We creëerden genoeg om de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen. Maar ik ben erg trots op de jongens, ze hebben het goed gedaan en bleven gaan voor de overwinning.'

Na zijn Europese debuut voor Rangers maakt Van Bronckhorst komend weekend ook zijn entree in de competitie. Rangers speelt zondag een uitwedstrijd tegen Livingston FC. De huidige koploper van de Premiership verdedigt een voorsprong van vier punten op aartsrivaal Celtic.