Van Bronckhorst treurt en wacht troosteloos Feyenoord-afscheid

'Dit was de laatste kans om een prijs te winnen', treurde Giovanni van Bronckhorst na afloop van de bekernederlaag (0-3) tegen Ajax. Van Bronckhorst weet na de verloren Klassieker dat zijn prijzentotaal bij Feyenoord op vijf blijft staan.

'Hoe dichter je bij een hoofdprijs bent, hoe groter de tegenslag is', erkende Van Bronckhorst voor de camera's van FOX Sports. Hij was vooral teleurgesteld over het feit dat zijn ploeg in de eerste helft niet toesloeg op de bepalende momenten. 'We hadden verdiend op voorsprong te komen via Sam (Larsson, red.). Dat gebeurt niet en dan ga je door een goal vlak voor rust met een 0-1 de kleedkamer in.'

Ook Van Bronckhorst wist na afloop al dat de bal vlak voor die 0-1 niet via Jordy Clasie, maar via Dusan Tadic over de lijn was gegaan en Kevin Blom daarmee een onterechte hoekschop toekende. 'De scheidsrechter geeft een corner en de vierde official bevestigt vervolgens ook dat het een corner is. Dat is bepalend, want de eerste goal in zo'n wedstrijd is heel belangrijk. Je merkt ook dat het publiek stilvalt na zo'n goal. Dan krijg je er in de tweede helft ook meteen de tweede overheen.'

Toen de 0-3 van Donny van de Beek viel, stond Nicolai Jørgensen langs de zijlijn klaar om in te vallen als extra spits naast Robin van Persie. 'Ik had bij 0-2 Robin laten staan en Nico erbij gezet. Maar dan valt de 0-3 en kies je niet voor Nico én Robin, maar Nico in plaats van Robin. De derde goal was een mokerslag.'

Van Bronckhorst had de Feyenoord-supporters graag een zesde prijs (na de landstitel, twee KNVB-bekers en twee keer de Johan Cruijff Schaal) onder zijn leiding gegeven. 'Het gaat niet om mij, maar ik had de supporters graag een bekerfinale in De Kuip gegeven. Ik ben heel erg teleurgesteld, dat is duidelijk.'