Van Bronckhorst: 'Kampioenschap op dit moment ver weg'

Feyenoord boekte zondag in de strijd om de derde plaats een belangrijk succes. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft een hogere klassering voorlopig uit zijn hoofd gezet.

Feyenoord legde na rust de basis voor het succes in Almelo, waardoor de Rotterdammers de derde plaats verstevigden. 'In de eerste helft was het niet best. We hebben de wedstrijd in tweede helft beslist', zei Van Bronckhorst tegen FOX Sports na de 0-2 zege op Heracles. De trainer wees daarbij ook op de grote rol van Steven Berghuis. 'Hij liet vandaag zien waarom hij beslissend kan zijn voor het team.'

De aanvaller zelf constateerde tot zijn tevredenheid dat Feyenoord na rust liet dat het meer in de mars heeft. 'Ik ben heel blij met de tweede helft. Het was al een tijdje geleden dat het zo goed ging. Na de 0-1 kreeg iedereen rust en durfden we meer', aldus Berghuis. 'Ik heb het vaker gezegd: er zit veel meer in dit team dan we laten zien op dit moment. Het zit hem met name in de rust en de durf. Dat heeft ook te maken met vertrouwen.'

Voorlopig moet Feyenoord genoegen nemen met de status van best of the rest. 'Op dit moment staan we derde, met een grote achterstand', stelde Van Bronckhorst vast. 'Dan is het kampioenschap nog ver weg. We moeten nu onze wedstrijden blijven winnen en hopen dat concurrenten punten laten liggen.'