Van Bronckhorst: 'Je zag dat we onrustig en nerveus werden'

Giovanni van Bronckhorst was opgelucht na de zege op Vitesse (1-0) zaterdagavond. De trainer van Feyenoord zag zijn ploeg zenuwachtig worden, maar wel de overwinning uit het vuur slepen.

Na de 0-2 overwinning bij FC Groningen van een week eerder, werd dus ook Vitesse verslagen zonder tegentreffer. Door de zege klimmen de Rotterdammers, na enkele matige weken, naar de vijfde plaats in de Eredivisie.

'Het is erg belangrijk om thuis weer te winnen. Het zijn belangrijke punten want je moet bijblijven. Qua resultaat hebben we het goed gedaan. Ik vond dat de tweede helft wel erg matig was. We creëren nog wel wat goede kansen maar je zag dat we onrustig en nerveus werden. Dat kwam het spel zeker niet ten goede. Maar ik ben in ieder geval erg blij dat we vandaag hebben gewonnen.'

De eerste helft was de thuisploeg prima, in de tweede helft ging het volgens Van Bronckhorst een stuk minder. 'Je staat met 1-0 voor en je zit lekker in de wedstrijd. We kregen enkele goede kansen op de 2-0 en dat vergeten we, daarna sluipt er wat onzekerheid in de ploeg.' De oefenmeester blijft echter positief. 'Met een winstpartij naar Napoli voor de Champions League, dat is lekker en is ook weleens anders geweest.'

Karim El Ahmadi viel tijdens het duel uit met een knieblessure. Van Bronckhorst kon aan FOX Sports nog niet vertellen hoe het met de middenvelder gaat. 'Hij had last en kon niet verder spelen. Hij wordt nu onderzocht, we kunnen alleen maar hopen dat het niet ernstig is.'

Jones
Ook doelman Brad Jones was na afloop blij met de broodnodige thuiszege. 'De Champions League tussendoor maakt het allemaal wat moeilijker', begint de doelman zijn verhaal. De Australiër was blij dat hij wederom zijn doel schoon hield. 'We hebben een aanval die wedstrijden kan beslissen en nu staat ook de verdediging steeds beter. We gaan weer presteren zoals we willen presteren, mede doordat we georganiseerder zijn gaan spelen. We moesten weer eens winnen in De Kuip en de clean sheet is ook erg fijn', zo liet de sluitpost weten.

VI-verslaggever Iwan van Duren over het gebrek aan vertrouwen bij de landskampioen.