Van Bronckhorst hoopt op Van Persie, basisplaats lonkt voor Kökcü

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt zondag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard weer een beroep te kunnen doen op Robin van Persie. Vier andere spelers zijn tegen de Limburgers niet inzetbaar.

Van Bronckhorst hoopt op Van Persie, basisplaats lonkt voor Kökcü

Het gaat om Jens Toornstra, Nicolai Jørgensen, Eric Botteghin en Jeremiah St. Juste. De twee verdedigers komen de rest van het kalenderjaar waarschijnlijk niet meer in actie, liet Van Bronckhorst vrijdag weten. Botteghin liep woensdag op de training een liesblessure op, St. Juste hield een gekneusde schouder over aan het uitduel van zondag met FC Emmen.

Toornstra viel in die wedstrijd ook geblesseerd uit met een verrekte hamstring en moest deze week bovendien worden geopereerd aan een gebroken duim. Van Bronckhorst verwacht dat de 29-jarige middenvelder volgende week weer beschikbaar is. Jørgensen hield een blessure over aan de topper tegen PSV, maar heeft alweer wat oefeningen gedaan op het veld.

Met Van Persie gaat het een stuk beter, liet Van Bronckhorst op zijn persconferentie weten. De 35-jarige spits liet het uitduel met Emmen schieten, maar lijkt zondag tegen Fortuna wel inzetbaar. Vrijdag trainde de aanvoerder van Feyenoord, dat na de wedstrijd tegen Fortuna 2018 afsluit tegen FC Utrecht (thuis, beker) en ADO Den Haag (uit, competitie), voor het eerst weer mee met de groep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kökcü
Door het ontbreken van Toornstra mag Orkun Kökcü hopen op zijn eerste basisplaats in de Eredivisie tegen Fortuna. Het zeventienjarige talent viel zondag goed in tegen Emmen als diens vervanger. 'Ik ben er nog niet helemaal uit, maar hij heeft een goed signaal afgegeven vorig week. Er kwam een hoop pers op hem af. Op de training merk ik geen verschil, en dat wil je zien. Dat is heel knap op zijn leeftijd.'

Kökcü kreeg tegen Emmen een kans mede doordat Yassin Ayoub niet helemaal fit was. Die greep de jonge middenvelder met beide handen aan. 'Ik koos niet voor niets voor Kökcü. Als je op zo'n leeftijd al zo kunt spelen, dan zegt dat wat over je talent', vervolgde Van Bronckhorst. 'Zijn talent is voor mij duidelijk. Het geeft mij een goed gevoel dat hij dat nu ook in wedstrijden laat zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Voor Kökcü is normaal gesproken een grote toekomst weggelegd'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.