Van Bronckhorst hint op ander systeem: 'We moeten verdedigend goed staan'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst zinspeelt op aanpassingen in zijn elftal voor het Champions League-duel met Napoli van dinsdagavond. In het tweede groepsduel treedt Feyenoord mogelijk - net als bij de 0-4 nederlaag tegen Manchester City - met een andere formatie dan normaal aan.

Van Bronckhorst hint op ander systeem: 'We moeten verdedigend goed staan'

De Rotterdammers kenden een allesbehalve goede generale voor de Europese wedstrijd met een 0-2 nederlaag tegen NAC Breda. 'Zaterdag was een tik, maar die hebben we vaker gehad', zei Steven Berghuis daarover op het perspraatje in aanloop naar het duel van dinsdag. 'We moeten ons vermannen, met vertrouwen en de borst vooruit. We weten dat Napoli sterk is, maar er is geen sprake van angst. Dus zullen we proberen lang in de wedstrijd te blijven zonder snelle tegengoal, zoals tegen City.'

Van Bronckhorst kan in Napels in ieder geval niet beschikken over Nicolai Jørgensen en Eric Botteghin, die maandenlang uit de roulatie is met een kruisbandblessure. De trainer rekent wel op een tweetal van wie de inzetbaarheid aanvankelijk werd betwijfeld. 'Als Jens Toornstra en Jeremiah St. Juste de laatste training doorstaan, zijn ze inzetbaar.' Mocht St. Juste niet spelen, dan moet Van Bronckhorst voor de plek in het hart van de defensie naast Jan-Arie van der Heijden terugvallen op Sven van Beek of Renato Tapia.

Ook is het een optie dat Feyenoord aantreedt met een driemansverdediging, zoals tegen Manchester City. 'Het is goed mogelijk dat we morgen een ander systeem spelen', aldus Van Bronckhorst. 'We moeten vooral verdedigend goed staan en meer brengen als team. Napoli speelt met veel pressie en scoort makkelijk. Het is een goede ploeg, dus een grote uitdaging voor ons.'

Gelijktijdig met het duel in de Italiaanse havenstad krijgt Manchester City visite van Shakhtar Donetsk. The Citizens, die twee weken terug met 0-4 wonnen in De Kuip, strijden met de Oekraïners om de koppositie in Groep F.

'Schorsingen en blessures zijn geen toeval bij Feyenoord'
Feyenoord op zoek naar antwoord op doelpuntenmachine Napoli
'Wat Mertens bij Napoli laat zien grenst aan het ongelooflijke'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.