Van Bronckhorst grijpt in na wanprestatie in Slowakije

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gaat ingrijpen na de wanprestatie van zijn elftal tegen AS Trencín (4-0 nederlaag) in de derde voorronde van de Europa League.

Van Bronckhorst grijpt in na wanprestatie in Slowakije

Robin van Persie zal zondag, tijdens Feyenoords opening van de competitie bij De Graafschap, Dylan Vente aflossen, de spits die zich door hard te werken nog een beetje onttrok aan de malaise. Dat de 35-jarige aanvoerder niet zou spelen op het kunstgras in Slowakije, stond van tevoren al wel vast. Die wedstrijd paste niet in zijn schema, waarmee Van Persie toch fitter is dan hij de laatste jaren is geweest.

Verder staat Sofyan Amrabat zijn plek op het middenveld weer af aan Tonny Vilhena die ontbrak vanwege een schorsing. In het centrum van de defensie keert Eric Botteghin terug, zodat Sven van Beek weer op de bank terechtkomt. Daarbij is het maar de vraag of van Bronckhorst Bart Nieuwkoop handhaaft, hoewel Jeremiah St. Juste geblesseerd is. De trainer hoopt zondag weer over zijn eerste rechtsback te kunnen beschikken. Daarnaast zal Jean-Paul Boëtius voorin de voorkeur krijgen boven Sam Larsson. De Zweed heeft sinds zijn entree in De Kuip nog weinig toegevoegd aan het spel van de bekerwinnaar, terwijl Boëtius als invaller in ieder geval dreiging had.

Eerherstel
Van Bronckhorst gaat in een andere samenstelling op zoek naar eerherstel na de wanprestatie in Slowakije, waar Feyenoord zijn goede naam te grabbel gooide. 'We hebben een naam opgebouwd de laatste jaren door vijf prijzen te winnen en met onze manier van spelen', zegt Van Bronckhorst. 'Niemand die ons dat afpakt, maar in voetbal telt het verleden niet. We hebben weleens vaker niet goed gespeeld, alleen kregen we dan weinig kansen tegen. Dat was bij Trencín wel anders en dat baart me zorgen, dat we zo ver door de ondergrens zijn gezakt.'

'Feyenoord staat gewoon voor lul in heel Europa'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.