Van Bronckhorst gelooft in stunt tegen 'inspiratiebron' Guardiola

Reacties

Giovanni van Bronckhorst ziet het duel met grootmacht Manchester City als een prachtige test én een mogelijkheid voor Feyenoord om voor een daverende verrassing te zorgen. De trainer van de regerend landskampioen blikte dinsdagavond in De Kuip vooruit op de rentree van zijn club op het hoogste Europese podium.

Van Bronckhorst gelooft in stunt tegen 'inspiratiebron' Guardiola

Feyenoord keert na vijftien jaar terug in de Champions League, en doet dat in een poule met Napoli, Shakhtar Donetsk en dus Manchester City. De Engelse tegenstander van woensdag is volgens Van Bronckhorst maatgevend in de Premier League. 'Op dit moment is dit de zwaarste Engelse club die we hadden kunnen treffen, denk ik', aldus de oefenmeester. Afgelopen weekend wonnen The Citizens nog met 5-0 van Liverpool. 'Ze zijn goed aan het seizoen begonnen, City is nu een van de beste ploegen van Europa. Maar dat betekent ook dat dit voor ons een kans is op een grote stunt', voegde hij daar strijdbaar aan toe.

Wel kent hij de verhoudingen. 'Het wordt een behoorlijke opgave voor ons. Als je kijkt naar hun selectie, vol spelers met kwaliteit en ervaring, is City in mijn ogen een club die dit jaar de Champions League kan winnen. Maar wij vormen een goed collectief en we weten dat we zeker thuis een goed resultaat kunnen halen. We hebben vaker gewonnen van grote clubs.' Daarmee doelt Van Bronckhorst onder meer op het Europa League-duel van afgelopen seizoen, thuis tegen die andere club uit Manchester. Dat treffen met United wonnen de Rotterdammers met 1-0 door een late goal van Tonny Vilhena.

De manager van United was toen - en is nog steeds - José Mourinho, iemand met een verleden bij Barcelona. Net als Van Bronckhorst zelf, maar uiteraard ook net zoals City-manager Pep Guardiola. 'Ik vind hem een geweldige trainer', stak de voormalig linksback de loftrompet over de Spanjaard, met wie hij in Barcelona net niet samenspeelde. 'Hij kan zijn elftallen binnen een wedstrijd laten switchen van systeem, dat maakt ze altijd lastig te bestrijden. Ik zie hem als inspiratiebron. Zo heeft hij bij Barcelona alles gewonnen wat er te winnen valt.'

Feyenoord viert rentree tussen elite tegen ploeg van 487 miljoen euro
'Als Feyenoord wint, zijn de spelers plots miljoenen meer waard'
'Bij Feyenoord zullen ze vooral Mendy in toom moeten houden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.