Van Bronckhorst duidt belang van winst op PSV richting VVV

Reacties

Met een goed gevoel kijkt trainer Giovanni van Bronckhorst vooruit naar het inhaalduel van Feyenoord met VVV-Venlo. Na de overwinning op PSV is de sfeer in de spelersgroep alleen maar beter geworden en is er veel zelfvertrouwen.

Van Bronckhorst duidt belang van winst op PSV richting VVV

Feyenoord is de eerste club die dit Eredivisie-seizoen de Eindhovenaren versloeg en dat knappe resultaat heeft zo zijn weerslag op het team, zo vertelt Van Bronckhorst op de persconferentie voor de wedstrijd tegen VVV. 'Je merkt wel wat het met een groep doet. Zo'n overwinning geeft altijd energie. PSV staat niet voor niets bovenaan en biedt goed weerstand in de Champions League. Als je zo kunt presteren, is het ook een bevestiging voor mijn spelers.'

Na de euforie moest de knop om, want VVV-Venlo komt voor de tweede keer in een maand tijd naar Rotterdam. Op 4 november speelden de clubs dertig seconden tegen elkaar toen het licht uitviel in De Kuip. Een oplossing werd niet tijdig gevonden, waardoor de wedstrijd verplaatst werd naar donderdag.

Van Bronckhorst hoopt dat zijn spelers tegen VVV met dezelfde instelling spelen als tegen PSV. 'Het is misschien makkelijker om meer beleving te brengen tegen PSV dan tegen VVV, met de aandacht eromheen en de sfeer in De Kuip. Maar als je in de top mee wil doen, dan zijn andere wedstrijden net zo belangrijk.'

Feyenoord kan tegen de Limburgers weer een beroep doen op Robin van Persie en Jordy Clasie. Van Persie zat tegen PSV al bij de selectie, maar maakte geen speelminuten in de topper. Clasie werd na ruim een uur gewisseld omdat hij misselijk was, maar de middenvelder kan gewoon spelen tegen VVV.

Dit geldt niet voor Nicolai Jørgensen, die al eerder met een blessure af moest haken tegen PSV. De spits heeft een hamstringblessure, maar in de komende dagen wordt pas duidelijk hoelang Jørgensen afwezig is. Eric Botteghin is op de weg terug bij Feyenoord, maar het duel met VVV komt te vroeg voor de Braziliaanse mandekker.

Als Feyenoord wint van de nummer acht van de Eredivisie verkleint de club het gat met nummer twee Ajax naar vijf punten.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
De samenvatting van Feyenoord - PSV.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.