Van Bronckhorst dolblij met de PSV-beul die één op één loopt

Rangers FC heeft richting de Champions League-clash met Liverpool in de Schotse competitie vrij eenvoudig afgerekend met Heart of Midlothian. Antonio Colak scoorde twee keer tegen de nummer drie van de ranglijst, die al in de eerste helft met een man minder op het veld kwam te staan.

Heart of Midlothian
0 - 4
Glasgow Rangers

Colak is dit seizoen nieuw bij Rangers en is een schot in de roos gebleken. De spits hielp de ploeg van Giovanni van Bronckhorst onder meer de Champions League in, door zowel in de thuis- als uitwedstrijd te scoren tegen PSV, en in de competitie loopt hij na acht speelronden één op één. Zondag bracht hij Rangers tegen Heart of Midlothian al snel op het juiste spoor.

In de zesde minuut kopte Colak Rangers op voorsprong, waarna de spits na een halfuur ook de 0-2 binnen schoot. Het zorgde voor frustratie bij Cameron Devlin, die zes minuten voor rust een akelige overtreding maakte en terecht werd weggestuurd met een directe rode kaart. Met een man minder slaagde Heart of Midlothian er niet meer in om zich terug te knokken in de wedstrijd.

Van Bronckhorst had de kans om Colak rust te gunnen en haalde zijn scherpschutter na een uur naar de kant. Zijn vervanger, Alfredo Morelos, zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing. Vlak voor het einde bracht Ryan Kent de score zelfs op 0-4.

Rangers staat nu in ieder geval tijdelijk bovenaan in het Schotse Premiership, maar kan later deze zaterdag weer ingehaald worden door Celtic, dat minder verliespunten heeft. Voor Van Bronckhorst gaat het vizier nu op Liverpool, aankomende dinsdag op Anfield de derde tegenstander van Rangers in de Champions League. De Schotten verloren de eerste twee duels van Ajax (4-0) en Napoli (0-3).