Van Bronckhorst denkt terug aan 1997: 'Wow, dit is een ander niveau'

Reacties

Rangers kwam vorig seizoen tot de finale van de Europa League, maar serieus meedoen in de Champions League bleek een te grote stap. De kans bestaat zelfs dat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst dinsdag uitgroeit tot de 'slechtste' Champions League-ploeg ooit. 'Dit is een heel ander niveau', heeft Van Bronckhorst gemerkt.

Van Bronckhorst denkt terug aan 1997: 'Wow, dit is een ander niveau'
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Rangers heeft na vijf wedstrijden nog nul punten en een doelsaldo van -18. Daarmee zijn The Gers nog maar een tegendoelpunt verwijderd van de slechtste campagne tot nu toe. Die kwam in het seizoen 2011/12 op naam van Dinamo Zagreb (nul punten, doelsaldo -19). Het kwam voor Van Bronckhorst niet als een complete verrassing dat zijn ploeg het niveau niet kon bijbenen.

'We hebben spelers die afkomstig zijn uit het Championship of van de reserves. Dit is een heel ander niveau. Ik heb het niveau meegemaakt als voetballer. Ik kan me herinneren dat ik als speler van Feyenoord plots tegen Juventus moest spelen', doelde de trainer op de groepswedstrijden in het seizoen 1997/98. Feyenoord verloor in Turijn met 5-1, maar won in De Kuip met 2-0.

'Ik besefte niet hoe hoog het niveau was in Europa, totdat ik speelde tegen Zidane, Deschamps en Del Piero. Toen wist ik: wow, dit is een ander niveau. Dit is het niveau dat ik wil bereiken. Mijn spelers hebben dit seizoen hetzelfde meegemaakt', legde de oefenmeester uit. Mocht Ajax ervoor zorgen dat Rangers de groepsfase zonder punten afsluit, dan zou dat 'natuurlijk teleurstellend' zijn.

'We wisten dat we in de Champions League zwaardere tegenstanders zouden krijgen dan vorig seizoen. Dat zie je ook terug in alle wedstrijden die we gespeeld hebben. Toen we ons kwalificeerden in de wedstrijd tegen PSV, wist ik dat we een zwaar Europees seizoen tegemoet zouden gaan', vervolgde Van Bronckhorst. 'Dat heb ik ook meegemaakt met mijn oude club Feyenoord in de Champions League.'

Onder leiding van Van Bronckhorst pakte Feyenoord alleen punten op de slotdag tegen Napoli (2-1) in het seizoen 2017/18. 'Het is nu een soortgelijke ervaring. Je wilt altijd de sterkste tegenstanders hebben. Daar ben je een topspeler voor. Je wilt op het hoogste niveau meedoen, ook als dat betekent dat de tegenstand zwaar is.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.