Van Bronckhorst blij met fitheid Van Persie in aanloop naar PSV

In één duel verdubbelde Robin van Persie zijn aantal speelminuten sinds zijn terugkeer naar Feyenoord en trainer Giovanni van Bronckhorst is dan ook erg tevreden met de fysieke gesteldheid van de routinier.

Van Persie moest het voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo doen met invalbeurten, maar zondagmiddag kreeg hij een basisplaats. Van Persie was meteen belangrijk, hij zorgde voor de enige goal tegen de formatie uit Overijssel: 1-0. Na ruim zeventig minuten werd Van Persie onder luid applaus naar de kant gehaald.

'Dit is genieten. Leuke wedstrijden, vol stadion. Dat is waarvoor ik het doe', reageerde de matchwinner voor de camera van FOX Sports. 'Er stonden twee goede teams, die aan elkaar gewaagd waren. Met een beetje geluk maakte ik de 1-0, toen kwam er wat rust in de groep', keek Van Persie naar de openingstreffer. 'Licht aangeraakt, maar dat is prima toch?'

Van Bronckhorst is maar wat blij met de speelminuten van zijn aanvaller. 'De fitheid van Van Persie is me wel meegevallen, ik had op een uur gerekend. Robin heeft uitstekend gespeeld, we zetten hem er niet voor niets in natuurlijk.' Of Van Persie volgende week start, wilde de trainer niet kwijt. 'We gaan deze week denken over de wedstrijd tegen PSV.'

Lastig duel
De euforie rond Van Persie maakte na de wedstrijd ook plaats voor realiteitszin, want Feyenoord speelde pover. Van Bronckhorst: 'Een heel moeizame overwinning, maar wel zeer welkom. Het was heel slordig, terwijl je aan de bal juist sterk moet zijn. Door zulk soort momenten groei je niet in de wedstrijd en krijg je ook een aantal kansen tegen.'

Feyenoord behoudt door de winstpartij de vierde plek in de Eredivisie. Volgende week treedt de regerend landskampioen aan tegen koploper PSV.