Van Bronckhorst bespreekt 'nonchalante' St. Juste: 'We hadden geen andere smaken'

Feyenoord beleefde zaterdagavond een slechte herstart van de Eredivisie. De Rotterdammers gingen op verplaatsing bij PEC Zwolle onderuit (3-1) en vooral de manier waarop dat gebeurde was tekenend. Feyenoord speelde in de tweede helft bepaald niet best.

Na afloop erkende trainer Giovanni van Bronckhorst dat zijn ploeg beneden het gewenste niveau kwam. 'Het zit 'm denk ik in hoe wij de tweede helft beginnen', analyseert Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. 'In de eerste helft kwamen we achter en herstelden we ons weer. In de tweede helft hebben we niet in de wedstrijd gezeten.'

Hoe Feyenoord zo verschillend voor de dag kwam per helft, weet ook de trainer niet. 'Wij waren gewoon minder. Je komt in de problemen omdat je te veel kansen weggeeft. De verdediging was vandaag niet van het niveau dat we moeten hebben. We gaven veel te veel kansen weg', aldus de trainer.

Specifiek gevraagd naar het 'nonchalante' optreden van Jeremiah St. Juste, die geen goede indruk maakte tegen PEC Zwolle, reageerde de trainer van Feyenoord instemmend. Met name in de tweede helft zat de verdediger niet in de wedstrijd. 'Dat gevoel had ik ook. Onze rechterkant is vaak in de problemen gekomen.'

'Dan heb ik het over alertheid. Ten koste van alles terug willen komen in je positie. Dat was vandaag ondermaats', aldus Van Bronckhorst. Dat St. Juste toch binnen de lijnen bleef, had te maken met de beperkte opties van zijn trainer. 'We hadden voor de rest geen smaken voor die positie. Dus dat is je antwoord', zegt Van Bronckhorst.

Van Persie
Robin van Persie nam in Zwolle de 1-1 voor zijn rekening bij Feyenoord, maar kon niet voorkomen dat zijn team het onderspit dolf. 'Dat je hier verliest is wel een domper, maar het is hoe het is', sprak de spits nuchter tegen de NOS.

Van Persie had wel een verklaring voor de nederlaag. 'Nadat zij voorkwamen en wij gelijkmaakten, was er nog niks aan de hand. Maar we begonnen de tweede helft niet scherp. We waren slordig. Dat moet eruit, dat mag niet. We hebben gewoon terecht verloren, vandaag. We moeten kritisch met elkaar kijken wat er beter moet.'