Van Bronckhorst beschermt Jones en gelooft nog in titel

Reacties

Brad Jones blijft tot en met de winterstop eerste doelman van Feyenoord. Dat vertelde Giovanni van Bronckhorst vrijdag op de voorafgaande persconferentie voor de uitwedstrijd bij FC Groningen (zaterdag 19.45 uur). Ook kwamen de terugkeer van een drietal spelers en de woorden van Arsène Wenger ter sprake.

Van Bronckhorst beschermt Jones en gelooft nog in titel

De Australische goalie oogt dit seizoen een stuk minder zeker tussen de palen van Feyenoord. Hierdoor laaide de discussie over een keeperswissel op, helemaal omdat Kenneth Vermeer terugkeerde na blessureleed. Van Bronckhorst stelde echter vertrouwen te houden in de doelman. 'Vaak wordt de keeper op het aantal tegengoals afgerekend, maar het is ook de samenwerking met de verdediging', vertelde Van Bronckhorst, die aangaf dat Jones goed met de kritiek omgaat.

'Hij is ermee bezig om zichzelf te verbeteren. Dit doet hij in samenspraak met de keeperstrainer en de verdedigers voor hem, want de keeper is onderdeel van het team en de laatste verdediger in het veld', legde Gio uit. 'Bij een aantal tegendoelpunten hebben we in de zin van discipline en positie kiezen fouten gemaakt. Of hij keept tot en met de winterstop? Op dit moment wel, ja', sprak Van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst houdt vertrouwen in Brad Jones.
Giovanni van Bronckhorst houdt vertrouwen in Brad Jones.

Titelstrijd
De eindverantwoordelijke van de Rotterdammers kan zaterdagavond uit bij FC Groningen weer beschikken over Nicolai Jørgensen, Jeremiah St. Juste en Bart Nieuwkoop, die allen midweeks tegen Manchester City werden gespaard en niet aan de aftrap verschenen. Alleen Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden ontbreken in Het Hoge Noorden. Met een grotere groep spelers wil Van Bronkchorst de rust bewaren en lering trekken uit de reeks niet-overwinningen van twee jaar geleden. Feyenoord verloor toen zeven wedstrijden op rij in de Eredivisie, dit seizoen werden de laatste vier Eredivisie-duels allen gelijkgespeeld.

Toch denkt Van Bronckhorst dat de overeenkomsten helpen en de titelstrijd in Nederland allerminst over is. 'Na achttien jaar kampioen worden, na acht jaar de beker pakken en na vijftien jaar Champions League spelen: dat heeft dit team bereikt. Het is niet makkelijk om na een kampioenschap opnieuw kampioen te worden. Zeker niet voor een club als Feyenoord. Maar we zijn nog niet uitgeschakeld. Als we er in april niet meer bij staan, dan wordt het pas heel moeilijk.'

Wenger
Ook ging Van Bronckhorst nog even in op de woorden van Arsenal-manager Wenger, die de trainer van Feyenoord (en zijn voormalige speler bij Arsenal) zag als potentiële opvolger van de Fransman. 'Die woorden vleien mij', sprak Van Bronckhorst, die zich echter richt op zijn werk bij zijn huidige club. 'Ik ben blij om hier te werken. Ook in de fase dat het minder gaat.'

'Als Feyenoord nog wat wil kan het zich geen puntenverlies meer permitteren'
Alleen Sparta Rotterdam dit najaar slechter dan Feyenoord.
'Verbazingwekkend dat Van Bronckhorst Feyenoord nog als titelkandidaat ziet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.