Van Bronckhorst aan de slag bij Chinese partnerclub Ajax

Reacties

Giovanni van Bronckhorst gaat zijn trainersloopbaan vervolgen bij Guangzhou R&F. De voormalig oefenmeester van Feyenoord neemt Jean-Paul van Gastel en Arno Philips mee naar China.

Van Bronckhorst aan de slag bij Chinese partnerclub Ajax
Guido Albers

Eind december werd al bekend dat het ambitieuze Guangzhou R&F interesse had en inmiddels hebben beide partijen een akkoord bereikt. Van Bronckhorst is donderdag in het vliegtuig naar China gestapt om de deal af te ronden. Guangzhou R&F is voor de Nederlandse voetbalvolgers geen onbekende naam: de club werkt sinds 2017 samen met Ajax. Het stadion van het jeugdcomplex van Guangzhou R&F heet zelfs het Edwin van der Sar Stadium.

De 44-jarige Van Bronckhorst vertrok na afloop van het vorige seizoen bij Feyenoord en ging al snel aan de slag voor The City Group, waar clubs als Manchester City, New York City FC en Melbourne City FC onder vallen. Guangzhou R& valt overigens niet onder dat concern.

Bij Guangzhou R&F krijgt Van Bronckhorst Mousa Dembélé (ex-Willem II en AZ) en topschutter Eran Zahavi onder zijn hoede. De club eindigde in het afgelopen seizoen als twaalfde in de Chinese Super League, maar heeft grote ambities en denkt een serieuze sprong te kunnen maken nu er in China gewerkt gaat worden met een salarisplafond.

Van Bronckhorst wordt bij Guangzhou R&F de opvolger van Dragan Stojkovic. Het Chinese avontuur betekent zijn tweede klus als hoofdtrainer; als eindverantwoordelijke van Feyenoord won hij de landstitel, twee keer de TOTO KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Bekijk hier al onze video's
Meer G. van Bronckhorst
Meer over G. van Bronckhorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.