Van Breukelen stuurt Jelle Goes weg bij KNVB

Reacties

Jelle Goes moet vertrekken bij de KNVB. De technisch manager, een van de architecten achter het plan Winnaars van Morgen, kreeg al in februari te horen van technisch directeur Hans van Breukelen dat er voor hem geen plaats meer is. Vermoedelijk wordt Art Langeler, bondscoach van Jong Oranje, de opvolger van Goes.

Van Breukelen stuurt Jelle Goes weg bij KNVB

Opvallend is dat de Nederlandse jeugdteams de laatste jaren beter zijn gaan presenteren. Goes heeft daar met zijn beleid zeker invloed op gehad. Hij kwam op voorspraak van Guus Hiddink in 2014 naar de KNVB. Goes is na Arjan van der Laan (ex-bondscoach vrouwen) en Danny Blind (voormalig bondscoach) al de derde die sneuvelt onder het nieuwe bewind bij de KNVB. De technisch manager werkte de afgelopen maanden gewoon door in Zeist. Deze week wil de bond zijn aanstaande vertrek wereldkundig maken.

Goes is een van de grondleggers van het plan Winnaars van Morgen, dat de aanzet moet zijn tot verbetering van de opleiding van het Nederlandse voetbal. Hij sprak daarvoor met een groot aantal ex-spelers en trainers.

De invloed van Goes was groot, maar het is Van Breukelen die dit plan heeft geadopteerd en ten uitvoer moet gaan brengen. Toen Van Breukelen vorige zomer werd aangesteld als technisch directeur nam hij in feite de positie van technisch manager Goes over. Goes werd verantwoordelijk voor het jeugdvoetbal, maar kreeg twee maanden geleden te horen dat hij moet vertrekken vanwege een reorganisatie.

Overigens ligt Van Breukelen nu zelf onder vuur, nadat hij van de benoeming van de nieuwe bondscoach een puinhoop maakte. Hij zegde Henk ten Cate de functie toe, kwam daar 24 uur later op terug en zet nu vol in op Dick Advocaat, de man die hem vorige zomer als assistent-bondscoach in de steek liet.

Verder lag Van Breukelen overhoop met Ruud Gullit, toen hij de voormalige beste speler ter wereld geen toezeggingen wilde doen over positieverbetering bij een eventueel vertrek van Marco van Basten, de tweede assistent die later naar de FIFA zou vertrekken.

Met Gullit sprak Van Breukelen onlangs ook. Hij moet nu de assistent van Advocaat worden. De huidige coach van Fenerbahçe onderhandelt nu al dagen met de KNVB. Hoewel de bond vandaag de overeenkomst met Advocaat en Gullit wereldkundig wilde maken, is het nog steeds wachten op een akkoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.