Van Bommel: 'We moeten de teleurstelling snel parkeren'

Reacties

Mark van Bommel verwacht van zijn spelers dat de rug wordt gerecht tegen FC Emmen. De PSV-trainer blikt daags na het debacle tegen Sporting Portugal (4-0) vooruit op het Eredivisie-duel van zondag.

Van Bommel: 'We moeten de teleurstelling snel parkeren'
© Pro Shots

De druk staat er in Emmen vol op bij PSV. De ploeg hoopte donderdag de zege tegen SC Heerenveen van afgelopen weekend een vervolg te geven, maar tegen Sporting waren de problemen net als in de reeks daarvoor groot. De Eindhovenaren staan in de competitie op één zege uit de laatste vijf duels.

Van Bommel laat via de club weten: 'Het moge duidelijk zijn dat we met een vervelend gevoel teruggekomen zijn uit Portugal. Het was een teleurstellende avond. We hebben het daar op bepalende momenten niet goed gedaan tegen een hele goede ploeg en het resultaat is er dan ook naar.'

De PSV-coach rekent erop dat zijn spelers de nieuwe teleurstelling snel kunnen verwerken. Frustratie moet worden omgezet in revanchegevoelens. 'Duidelijk is echter ook dat we de teleurstelling snel moeten parkeren, want zondag zal Emmen er alles aan doen om het ons moeilijk te maken', aldus Van Bommel, die zich indirect tot zijn spelers richt: 'Eén van de kenmerken van een topsporter is het vermogen om een teleurstelling snel te verwerken. Zeker in het voetbal is er altijd snel een nieuwe wedstrijd. We moeten van onszelf eisen dat we zondag de rug rechten. En dat betekent drie punten halen, want dat is noodzaak.'

PSV is gewaarschuwd voor FC Emmen. Vorig seizoen ging het in Drenthe nog mis en werden punten verspeeld (2-2), ondanks een 0-2 voorsprong bij het begin van de slotfase. Van Bommel denkt in ieder geval over zijn beste spelers te kunnen beschikken in Emmen, er zijn fysiek geen grote problemen na de nederlaag in Lissabon. 'Links en rechts zijn er wat gebruikelijke klachtjes, maar ik verwacht ze morgen allemaal op het trainingsveld', zegt de PSV-coach.

'PSV zit zowel verdedigend als aanvallend muurvast'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.