Van Bommel: 'Wat een godenzonen-gedoe'

De fans van de tegenstanders roepen dat hij zijn been moet breken, maar Mark van Bommel kan er niet mee zitten. 'Als ik bij hún club zou spelen, dan zouden ze juist vanwege mijn voetbalstijl met me weglopen.'

Van Bommel: 'Wat een godenzonen-gedoe'

In de nieuwe Voetbal International praat de Limburger openhartig over zijn imago, de partijdigheid van de pers, Oranje, het EK, PSV en zijn eigen toekomst. Van Bommel gaat de confrontatie net als op het veld ook verbaal niet uit de weg.

De vrijwel herstelde middenvelder hekelt de voorkeursbehandeling die de spelers van Ajax volgens hem in de pers genieten. 'Dat overdreven gedoe met Ajacieden en godenzonen... Alleen omdat ze een keer in 1995 de Champions League wonnen? En Feyenoord dan? Die pakten in 2002 de UEFA Cup, maar daar hoor je niemand meer over. Waren dat dan boerenzonen of zo?' Bang voor de reactie vanuit het westen is Van Bommel niet. 'Iedereen roept dan weer dat je je achtergesteld voelt: het bekende verhaal van de provinciaal die eens net zo volwassen moet worden als de mensen van boven de grote rivieren. Maar zelfs daarin wordt met twee maten gemeten', meent Van Bommel.

In VI nummer twee, die vanaf woensdag in de winkels ligt, kun je het hele interview met Van Bommel teruglezen. Klik hier voor de complete inhoud van de nieuwe VI.

Bekijk hier al onze video's