Van Bommel verklaart figurantenrol Lozano: 'Had niets met transfer te maken'

Reacties

Volgens Mark van Bommel had het absoluut niet met een aanstaande transfer te maken dat Hirving Lozano niet gebruikt is bij het gelijkspel tegen FC Twente. Dat terwijl PSV in Enschede toch de nodige problemen had.

Van Bommel verklaart figurantenrol Lozano: 'Had niets met transfer te maken'

De 1-1 tegen FC Twente was voor PSV de derde tik in een reeks. Van Ajax werd al verloren bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal en in de voorbije week ging het in de Champions League-voorronde mis tegen FC Basel. Van Bommel werd bij FOX Sports gevraagd waar het nu aan mankeerde: 'We hebben tijd nodig gehad om te herstellen van die goal. In de tweede helft speel je zoals je moet spelen, met goede combinaties en sterk veldspel. Dan maak je de 1-1 en in die fase moet je ook de 1-2 maken. Op het einde voetbalden we niet meer.'

De PSV-coach bevestigde zich gestoord te hebben aan de makkelijke manier waarop de tegengoal viel. Hij probeerde later in de wedstrijd voor de ommekeer te zorgen door Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren te laten invallen. In de slotfase kwam verdediger Olivier Boscagli nog binnen de lijnen, om Michal Sadílek te kunnen doorschuiven op het middenveld. Dat Van Bommel totaal geen gebruikmaakte van de gepasseerde Lozano vroeg om een verklaring.

Van Bommel legde uit: 'Ik heb voor anderen gekozen. Omdat ik denk dat ik met die spelers de meeste kans maak om te winnen. Ik zeg niet dat Lozano in de laatste wedstrijden niet goed was, maar ik kon anderen vandaag beter in het veld hebben dan Lozano. Nee, het heeft absoluut niets met een transfer te maken.' Wel met zijn reactie op de wissel tegen FC Basel? 'Een speler moet altijd teleurgesteld zijn, maar het wel binnen de lijnen houden. Maar dat was niet de reden.'

De trainer werd voorgelegd of het niet raar was om Lozano mee te nemen naar Enschede, als er toch geen beroep op hem zou worden gedaan. 'Ik moet toch wissels hebben? Ik neem wissels mee om keuzes te hebben. Ik had Chucky vandaag niet nodig', reageerde Van Bommel.

VI's Tom Knipping: 'Kan me niet voorstellen dat reserverol Lozano voetbaltechnische redenen heeft'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.