Van Bommel stoort zich aan 'vrij denigrerende' houding tegenover BATE

Reacties

PSV-trainer Mark van Bommel is op zijn hoede voor BATE Borisov. De Eindhovenaren kunnen dinsdag een eerste stap richting de groepsfase van de Champions League zetten, een klus die lang niet zomaar geklaard is. Van Bommel is het dan ook pertinent oneens met mensen die zeggen dat PSV de uitgesproken favoriet is.

Van Bommel stoort zich aan 'vrij denigrerende' houding tegenover BATE

PSV speelt dinsdag om 21.00 uur de uitwedstrijd bij de landskampioen van Wit-Rusland, volgende week woensdag is de return in Eindhoven op hetzelfde tijdstip. Dat tweeluik wordt een flinke kluif, aldus Van Bommel. De trainer stoort zich aan de gevoelens van onderschatting die er bij de buitenwereld lijken te leven. 'Ik vind dat er vrij denigrerend naar BATE Borisov wordt gekeken', zo begon hij zijn persconferentie in de Borisov Arena.

Vooral de recente historie bewijst volgens hem dat BATE een prima ploeg is. 'Als je wat dieper op de club inzoomt, zie je dat zij de afgelopen tien jaar vaker in de Champions League hebben gespeeld dan wij. Volgens mij zegt dat genoeg over het niveau van BATE.' Sinds het seizoen 2007/08 bereikte BATE vijf keer de groepsfase en strandde het drie keer in de voorrondes. Ter vergelijking: PSV speelde in diezelfde periode driemaal in de poule en werd één keer uitgeschakeld in aanloop naar het miljoenenbal.

Het bereiken van de Champions League zou PSV een behoorlijke smak geld opleveren, maar daar denkt Van Bommel geen moment aan. 'Met de financiën houd ik me eerlijk gezegd niet zo bezig. Wij kunnen bij winst minimaal zes wedstrijden op topniveau spelen. Dat is waar wij voor voetballen. Niet voor de miljoenen, al zijn die natuurlijk ontzettend belangrijk en waardevol voor de club.'

Tot slot hoopt de trainer dat ook Ajax - dat in dezelfde play-offronde moet zien af te rekenen met Dinamo Kiev - het hoofdtoernooi haalt. 'Financieel is het misschien gunstig voor ons als wij het wel halen en Ajax niet, maar je moet ook naar de langere termijn kijken. Als we ons nu allebei kwalificeren, kunnen we misschien weer naar een situatie dat de landskampioen zich rechtstreeks voor de groepsfase plaatst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.