Van Bommel rekent keihard af met Klinsmann

Reacties

De trainer Jürgen Klinsmann heeft een beroerde indruk achtergelaten op Mark van Bommel, die met afgrijzen terugkijkt op zijn tijd onder de Duitse oud-international.

Van Bommel rekent keihard af met Klinsmann
© Pro Shots

Van Bommel (43) staat na zijn ontslag bij PSV open voor een nieuwe uitdaging. Naar eigen zeggen is een terugkeer in Duitsland zeker een optie. 'Ik denk dat de Bundesliga wel bij mij past', zegt hij in de BILD-Podcast Phrasenmäher.

De Nederlandse oud-international heeft in zijn jaren bij Bayern München ervaring opgedaan in het Duitse voetbal. Ook heeft hij in zijn Beierse jaren meegemaakt hoe het niet moet, met Klinsmann om precies te zijn.

Die maakte in de zomer van 2008 zijn entree bij Bayern. Van Bommel had snel door dat het geen goede match was. 'Voor de start van het seizoen was al duidelijk dat het niets zou gaan worden.' Van tactiek had Klinsi in zijn ogen geen kaas gegeten. 'We hadden geen idee. Daarom wonnen we twee, drie keer en daarna verloren we uit het niets twee keer.'

Volgens Van Bommel ontbrak het bij Klinsmann aan een duidelijk idee. 'Er was geen goede communicatie. De ploeg had een trainer nodig die duidelijk was over wat er moest gebeuren, wat er fout ging en wat er kon gebeuren. En dat was niet het geval bij Klinsmann. Daarom was het een verloren seizoen.'

De tegenvallende resultaten leidden tot een voortijdig vertrek van Klinsmann, die in april 2009 aan de kant werd geschoven bij Bayern. Jupp Heynckes nam het als interim-trainer over om in de zomer plaats te maken voor Louis van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.