Van Bommel oogst nu al lof bij spelersgroep Antwerp

Reacties

Mark van Bommel maakt tot nu toe een goede indruk op de spelers van Antwerp FC. De Nederlandse trainer is druk met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Antwerp sloot een trainingskamp in Oostenrijk zaterdag af met een zege tegen Red Bull Salzburg (1-2).

Van Bommel oogst nu al lof bij spelersgroep Antwerp
© Foto: FC Antwerp

Antwerp werkt toe naar de tweede voorronde van de Conference League. De eerste wedstrijd wordt op 21 juli gespeeld. De tegenstander is het Finse Inter Turku of FC Drita, de Kosovaarse club die vorig seizoen nog tegen Feyenoord speelde. Van Bommel benutte de tijd in Oostenrijk goed. 'Het is duidelijk wat het plan is, meer dan vorig jaar', zei Ritchie De Laet tegen Het Laatste Nieuws.

'We kregen in Oostenrijk lange sessies voorgeschoteld, soms tot twee en een half uur, maar dat is logisch', vervolgde De Laet. 'De coach wil zijn visie overbrengen, ook met videobeelden. Je merkt dat de trainer op het allerhoogste niveau heeft gespeeld en dat hij van de besten heeft geleerd. Bovendien hebben zijn assistenten (Andries Ulderink en John Stegeman, red.) allebei ervaring als hoofdtrainer. Dat is een groot voordeel.'

Familie
Ook nieuwkomer Davino Verhulst is positief. 'De spelers en staf vormen één grote familie. De trainer werkt op een heel respectvolle manier en brengt zijn boodschap duidelijk over. Dat zorgt voor een mooie dynamiek.' Keeper Jean Butez sluit zich daarbij aan. 'Van Bommel is een moderne coach die veel hamert op intensiteit met en zonder bal.'

Eigenaar Paul Gheysens liet zich ook zien aan het eind van het trainingskamp in Oostenrijk. Hij vertelde dat technisch directeur Marc Overmars nog niet klaar is op de transfermarkt. Antwerp wil er nog drie of vier spelers bij hebben. Toby Alderweireld staat hoog op de lijst om de defensie te versterken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.