Van Bommel neemt Olsen record af: 'Het is wel uniek'

Dankzij een 1-4 overwinning op De Graafschap breidde PSV zaterdagavond zijn zegereeks in dit seizoen uit tot twaalf. Trainer Mark van Bommel is de eerste debuterend coach ooit die dat presteert.

Van Bommel stootte zaterdag Morten Olsen van de troon, die in het seizoen 1997/98 zijn periode bij Ajax inluidde met elf opeenvolgende overwinningen.

Geconfronteerd met de imposante cijfers reageert Van Bommel ingetogen, in gesprek met FOX Sports. 'Kijk, dat zijn statistieken. Ik houd zelf veel bij, en dit is leuk, maar het gaat erom dat je die wedstrijd wint. Maar dat het er twaalf op rij zijn is uniek, dat blijkt wel uit het feit dat niemand anders het nog gedaan heeft.'

Van Bommel geeft aan niet tevreden te zijn over de eerste helft van PSV op De Vijverberg. De tweede helft stond hem wel aan. 'In de eerste helft laten we het teveel een wedstrijd zijn, dan moeten we gelukkig zijn dat we de 1-2 maken. In de tweede helft hadden we het veel meer onder controle.'

De PSV-trainer spreekt ook lovende woorden over Luuk de Jong, die de 0-1 en de 1-4 voor zijn rekening nam in Doetinchem. Op de vraag of De Jong klaar is voor een nieuw avontuur in het buitenland antwoordt Van Bommel instemmend. 'Dat denk ik wel. Hij is groot, zeker voor een spits, en kan ontzettend goed koppen.'

'Snelheid heeft-ie niet, maar dat is ook het enige dat ontbreekt', geeft Van Bommel aan. 'Hij kan een bal controleren, weet wat hij moet doen, heeft werklust voor drie. Wat mij betreft moet hij hier blijven, maar ik snap het als buitenlandse clubs hem interessant vinden.'

De Jong
Verliezend trainer Henk de Jong van De Graafschap likt de wonden na de ruime nederlaag. Zijn team verloor voor de achtste keer in twaalf wedstrijden. 'We hebben het bij vlagen aardig gedaan en ook kansen gecreëerd. Maar we geven de kansen zelf ook heel simpel weg, en dat is zonde', aldus De Jong bij de NOS. 'Jeroen Zoet gaf bij me aan dat PSV in de eerste helft geen druk op ons kreeg. Hoe ze het ook probeerden. Dat is goed voor ons, daar moeten we verder mee.'