Van Bommel moet opnieuw nederlaag slikken

Het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel heeft zaterdag weer een nederlaag geïncasseerd. AS Monaco verlengde de verliesreeks van de Duitsers; 1-2.

Van Bommel beleeft qua resultaten een slechte voorbereiding met VfL Wolfsburg. Tegenover de zege op Erzgebirge Aue stonden pijnlijke nederlagen tegen Hansa Rostock, Holstein Kiel en Olympique Lyon. De trainer vertelde eerder niet te veel waarde te willen hechten aan de resultaten. Het gaat hem er immers om zijn plannen erin te slijpen.

Voor Van Bommel, die nog geen beroep deed op onder anderen Wout Weghorst, is een succes op het veld natuurlijk wel een doel en ook mooi meegenomen. 'We willen natuurlijk graag winnen', zei de gewezen international voor het duel met AS Monaco. Hij leek op dit punt op zijn wenken te worden bediend.

Na ruim een half uur opende Yannick Gerhardt de score na voorbereidend werk van Renato Steffen. Het leek de basis voor een tweede overwinning van Van Bommel als trainer van Wolfsburg. Maar in een tijdsbestek van vier minuten ging het mis voor Die Wölfe.

Een eigen doelpunt van aankoop Sebastiaan Bornauw betekende in de 65ste minuut de gelijkmaker. Vier minuten later maakte Aleksandr Golovin er 1-2 van voor Monaco. De Rus werd daarmee de matchwinner, want Wolfsburg was niet bij machte de vierde nederlaag van de voorbereiding te voorkomen.