Van Bommel komt met de schrik vrij na rood Janssen en goal Stengs

Het Antwerp FC van trainer Mark van Bommel is donderdag door het oog van de naald gekropen in de eerste ronde van het Belgische bekertoernooi. Uitschakeling dreigde tegen SK Beveren, maar na strafschoppen overleefde Antwerp het hete avondje.

Antwerp

Het ging Antwerp de laatste weken al niet meer zo goed af, met nederlagen in de competitie tegen RC Genk (1-3) en Charleroi (1-0). Het bekerduel met Beveren begon op dramatische wijze. Vincent Janssen kreeg al na negen minuten de rode kaart. De spits kreeg het aan de stok met tegenstander Aleksandar Vukotic. Er ontstond een opstootje en Janssen maakte hierbij een slaande beweging.

Scheidsrechter Wesli De Cremer was vervolgens onverbiddelijk en deelde de rode kaart uit aan Janssen, Vukotic kwam ervan af met geel. Met tien man kwam Antwerp vlak voor rust nog wel op voorsprong. Calvin Stengs ontving de bal, draaide knap weg en slaagde er vervolgens met wat geluk in om de bal in het doel te frommelen. Voor de aanvaller was het zijn eerste goal in een officiële wedstrijd sinds september 2021.

Na rust ging het echter mis voor de formatie van Van Bommel. Na ruim een uur liet Dieumerci Mbokani keeper Jean Butez kansloos op een schot in de linkerhoek en tien minuten later sloeg de spits, die tussen 2018 en 2021 nog bij Antwerp speelde, opnieuw toe. De bezoekers hadden daarna een eigen doelpunt van Katuku Tshimanga nodig om op 2-2 te komen. In de verlenging vielen geen goals, waarna Mbokani in de strafschoppenserie de schlemiel werd. Hij was een van de spelers die miste namens Beveren, dat zo alsnog werd uitgeschakeld door Antwerp.