'Van Bommel kan nieuwe trainer van Weghorst worden'

Reacties

Mark van Bommel zou in beeld zijn als trainer van VfL Wolfsburg. De 44-jarige oud-middenvelder staat volgens de Duitse krant BILD hoog op de lijst bij de huidige nummer drie van Duitsland. De interesse in Van Bommel heeft alles te maken met de situatie van de huidige trainer, Oliver Glasner.

'Van Bommel kan nieuwe trainer van Weghorst worden'
© Pro Shots

Glasner doet het dit seizoen uitstekend met Wolfsburg, met de derde plaats in de Bundesliga als bewijs. Daardoor is er voor hem belangstelling van verschillende andere Duitse clubs, waaronder RB Leipzig. De nummer twee van Duitsland zoekt naar een nieuwe trainer nu Julian Nagelsmann naar Bayern München vertrekt. Ook Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen zouden de komst van Glasner zien zitten, meldt BILD.

Ondertussen zou bij Wolfsburg de relatie tussen Glasner en sportief directeur Jörg Schmadtke niet meer goed zijn. De trainer, die nog tot medio 2022 vastligt, zou deze zomer voor een bedrag van minder dan vijf miljoen euro kunnen vertrekken. Die vertrekclausule moet wel voor het einde van april geactiveerd worden.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Om die reden is Van Bommel in beeld bij de club van spits Wout Weghorst. Volgens BILD werd in de herfst al het eerste contact gelegd tussen de club en de werkloze trainer, toen de verslechterde relatie tussen Glasner en Schmadtke ook in de media bekend werd. De gesprekken zouden op dit moment al in een vergevorderd stadium zijn.

Van Bommel zit sinds eind 2019 zonder club nadat hij bij PSV werd ontslagen. Het was zijn eerste klus als hoofdtrainer. Daarvoor werkte hij bij PSV Onder-19 en als assistent-trainer van Bert van Marwijk bij Australië en Saoedi-Arabië.

VI sprak Van Bommel vorige zomer over wat hij als werkloze trainer doet.
Bekijk hier al onze video's
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.