Van Bommel: 'Intern heeft het echt wel geknald hoor'

Reacties

PSV won in eigen huis overtuigend van Fortuna Sittard (5-0) en dat zorgde voor opluchting bij trainer Mark van Bommel, die genoot van zijn ploeg én het publiek.

Van Bommel: 'Intern heeft het echt wel geknald hoor'
© Pro Shots

'Ik ben blij dat we gewonnen hebben', reageerde Van Bommel na de wedstrijd. 'Ik heb genoten van de jongens en van het publiek. Hoe zij er achter staan in deze moeilijke tijden, top.' Daarmee verwees Van Bommel naar de crisis van PSV, dat slechts een van zijn laatste negen duels winnend afsloot. 'Crisis, tja. Intern heeft het echt wel geknald hoor, maar dat hebben we niet allemaal naar buiten toe gebracht.'

'En het wil echt niet zeggen dat het nu na 5-0 winnen ineens rustig is. Maar het helpt wel', vervolgde Van Bommel, die erkende dat er wel sprake was van druk op de ketel. 'Natuurlijk staat er druk op. Ik heb het vertrouwen in de jongens altijd gehad. Ik zie ze constant heel veel goede dingen doen en de sfeer is echt goed. Natuurlijk, dat moet altijd zo zijn, maar in de situatie waarin we zitten zegt dat echt wel iets.'

De goede sfeer werd ook onderschreven door Ibrahim Afellay, die acht minuten voor tijd zijn langverwachte rentree mocht maken van Van Bommel. 'We zitten natuurlijk in een moelijke periode, maar we zijn zo'n hecht team. De sfeer binnen de groep is gewoon goed', reageerde de 33-jarige middenvelder na zijn invalbeurt tegen Fortuna Sittard.

Door de overwinning verkleint PSV de achterstand op koploper Ajax, dat vrijdag in eigen huis met 0-2 verloor van Willem II, naar tien punten. Komende zondag wacht voor PSV het uitduel met Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.