Van Bommel: 'FC Basel wordt in Nederland onderschat'

Reacties

Mark van Bommel is op zijn hoede voor FC Basel, dinsdag de tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League. De trainer van PSV vindt dat er onterecht lichtzinnig gedaan wordt over de Zwitserse vice-kampioen.

Van Bommel: 'FC Basel wordt in Nederland onderschat'

'Ze staan hoger op de UEFA-ranglijst dan PSV, hebben regelmatig de groepsfase gehaald en hebben het daarin vaak goed gedaan. Het wordt niet makkelijk', aldus Van Bommel. 'Ik denk dat Basel onderschat wordt. Het is een club die het naar zijn mogelijkheden heel goed doet.'

Van Bommel wilde nog niet kwijt wie morgen de aanvoerdersband draagt bij PSV. In de voorbereiding had Jeroen Zoet de band om zijn arm, maar de trainer tekende daarbij aan dat hij zijn keuze pas later definitief zou maken. 'Wie het wordt vertel ik eerst aan mijn spelers, morgen zullen jullie het zien.'

Behalve de al langer geblesseerden Ryan Thomas en Ibrahim Afellay en de eveneens geblesseerde keepers Yannick van Osch en Lars Unnerstall kan Van Bommel uit een volledige selectie putten. Ook Hirving Lozano, die vorige week niet ongeschonden uit het duel met VfL Wolfsburg kwam, is inzetbaar. Of Van Bommel zijn basis ten opzichte van het oefenduel met de Duitsers zal wijzigen, liet hij in het midden. Lozano en Erick Gutiérrez vielen woensdag goed in. 'Niet alleen de Mexicanen vielen goed in, maar ook Sadílek en Gakpo hebben het goed gedaan', reageerde de coach.

Inmiddels is ook al bekend wie PSV in de volgende ronde treft, indien het de wedstrijden tegen Basel overleeft. In de derde voorronde is dan LASK Linz de tegenstander. 'Een loting met perspectief', aldus Van Bommel over het vooruitzicht met een treffen met de nummer twee van Oostenrijk.

Reon Boeringa en Pieter Zwart blikken vooruit op PSV - FC Basel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.