Van Bommel en Bergwijn genieten van 'typische kunstgrasgoal'

PSV kende zaterdag een probleemloze avond bij Heracles Almelo en won met 0-4. Het openingsdoelpunt, gemaakt door Steven Bergwijn, was het hoogtepunt van de avond.

Bergwijn werd met een uitstekende pass weggestuurd door Jorrit Hendrix en speelde bewaker Stephen Sama met een heerlijke voetbeweging uit. Vervolgens tikte de aanvaller met buitenkant voet beheerst binnen. 'Een typische kunstgrasgoal', stelde coach Mark van Bommel voor de camera van FOX Sports. 'Maar die jongens zijn ook opgegroeid met kunstgras. Al denk ik dat Steven dit op gewoon gras ook doet, hoor.'

Bergwijn zelf was het niet helemaal met zijn trainer eens. 'Ik denk dat dit meer een zaalvoetbalgoal is', keek hij terug. 'Ik kan zeker goed zaalvoetballen, ja. Dat heb ik altijd gedaan, al is het nu natuurlijk wel wat minder. De bal kwam een beetje achter me, daarom moest ik 'm wel slepen en gewoon intikken. Dit is een mooie overwinning voor ons.'

Van Bommel sprak zelfs van een perfecte avond: 'Ik heb eigenlijk helemaal niks te klagen', zei de coach. 'Als je na een wedstrijd tegen Excelsior en een zware uitwedstrijd bij Internazionale met 0-4 wint, dan moet je gewoon heel tevreden zijn. Aan het begin van de wedstrijd kwamen we nog goed weg, maar daarna hadden we de controle. Ik ben erg tevreden.'

Rode kaarten
Heracles eindigde de wedstrijd met negen man. Vlak voor rust werd Jesper Drost naar de kant gestuurd, na een overtreding met gestrekt been op Pablo Rosario, en in blessuretijd kreeg Lennart-Marten Czyborra rood vanwege een handsbal op zijn eigen doellijn. Heracles-coach Frank Wormuth beklaagde zich na afloop niet over scheidsrechter Dennis Higler.

'Ik denk dat hij zijn werk vandaag goed heeft gedaan', zei de eerlijke trainer over de arbiter. 'De rode kaarten waren allebei terecht. We moeten dit gewoon accepteren. In de openingsfase kregen wij een paar goede kansen, maar we scoorden niet. PSV was bij de eerste kans direct trefzeker. Dat is het verschil tussen PSV en Heracles: zij scoren wél meteen.'