Van Bommel: 'Dit doet niets af aan onze kwaliteiten'

Reacties

De Europese campagne van PSV zit er na dinsdag op. Op bezoek bij Internazionale namen de Eindhovenaren wel de leiding, maar stapten ze na afloop toch met een 1-1 remise van het veld. Trainer Mark van Bommel vindt dat zijn ploeg gegroeid is.

Van Bommel: 'Dit doet niets af aan onze kwaliteiten'

Hoewel ook de zesde groepswedstrijd geen drie punten opleverde, was Van Bommel niet ontevreden over het vertoonde spel. 'We hebben vandaag met lef en durf gespeeld. Je speelt tegen een ploeg die in de top van de eigen competitie speelt. We winnen inderdaad alleen weer niet', aldus Van Bommel in gesprek met Veronica.

Alles overziend oordeelt de trainer dat PSV nog het één en ander te leren heeft, na de groepswedstrijden tegen Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. 'In zes duels zijn we vier keer op voorsprong gekomen, maar dat kunnen we net niet lang genoeg volhouden', aldus Van Bommel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De coach van PSV vond dat zijn ploeg meer had kunnen en misschien wel móeten doen met de mogelijkheden die het dinsdag kreeg. Dan was een overwinning binnen handbereik geweest, waar PSV nu de groepsfase juist afsluit met slechts twee punten. En dat, terwijl er meerdere wedstrijden waren waarin de ploeg zich kon meten met de tegenstander. 'Twee punten is wat lullig, ja. Maar zo is het. Het doet niets af aan onze kwaliteiten', benadrukt Van Bommel.

'Ook hier hebben we geprobeerd te voetballen, zijn we niet gaan schieten van dertig meter. De mogelijkheden om te winnen waren er. Soms moet je ook net dat beetje geluk hebben, erin slagen onder de druk uit te voetballen. Het is vaak iets ongrijpbaars', aldus de coach. Volgend seizoen wil hij zich met PSV opnieuw melden in het miljardenbal, in een nieuwe poging de groepsfase door te komen. 'Dat is ons doel, ja.'

'Vlieguren in Champions League gaan PSV helpen in titelstrijd'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.