Van Bommel: 'Blij dat mijn spelers dit nu al hebben meegemaakt'

Reacties

Mark van Bommel is blij dat de spelers van Antwerp FC tegen Barcelona hun vuurdoop hebben beleefd in de Champions League. Zijn ploeg werd van het kastje naar de muur gestuurd, maar ook dat is voor Van Bommel leerzaam.

Van Bommel: 'Blij dat mijn spelers dit nu al hebben meegemaakt'
© Pro Shots

Antwerp debuteerde deze week in de Champions League, maar maakte in Camp Nou geen schijn van kans. 'Tegen een club als Barcelona worden kleine details grote details. De wereldtop straft elk foutje af. Natuurlijk is 5-0 veel. En een tik. Toch kun je hier veel makkelijker overheen stappen, omdat het bijna logisch was dat we verloren', zegt Van Bommel.

'We zijn dinsdag in een situatie terechtgekomen waarin we maar zelden terechtkomen. Er stond bij de tegenstander zoveel kwaliteit op het veld dat we supersnel moesten handelen met handen en voeten. Met een jonge groep als de onze moet ik blij zijn dat ze dit nu al hebben meegemaakt. Als team ga je de dingen nu makkelijker herkennen. Zoals ik eerder zei: ervaren worden door te ervaren', vervolgt de trainer van Antwerp.

Dit weekend speelt Antwerp weer tegen het 'nietige' RWDM. Op papier moet dat te doen zijn. Van Bommel hoopt dat zijn spelers snel omschakelen. 'Door de jaren bij Barça, Bayern en AC Milan deed ik dat op den duur op de automatische piloot. Voor mijn spelersgroep is deze situatie dan weer nieuw. Reizen, tegen Barcelona spelen, zoveel aandacht krijgen… Dan zegt iedereen: je speelt 'maar' tegen RWDM, de promovendus. Nee, de promovendus heeft tien punten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.