Van Boekel legt opnieuw verantwoording af na VAR-moment

Reacties

Na FC Utrecht - PSV was scheidsrechter Pol van Boekel de meest besproken man en ook in zijn volgende wedstrijd verscheen hij voor de camera om zijn beslissingen te verantwoorden.

Van Boekel legt opnieuw verantwoording af na VAR-moment

Ditmaal was Van Boekel leidsman bij de Eredivisie-wedstrijd tussen Fortuna Sittard en SC Heerenveen (2-4). Bij een 2-4 stand in het voordeel van de Friezen gaf de arbiter eerst een penalty aan Fortuna na een duel tussen spits Andrija Novakovich en verdediger Daniel Høegh. Na het zien van de beelden besloot Van Boekel de penalty en de daarbij horende gele kaart voor Høegh in te trekken.

'In eerste instantie dacht ik dat de VAR mij wilde vertellen dat het misschien een rode kaart was, maar de videoscheidsrechter zei dat ik moest gaan kijken omdat hij het geen strafschop vond', legt Van Boekel de gang van zaken uit voor de camera van FOX Sports.

Eenmaal aangekomen bij de monitor langs het veld, bekeek Van Boekel meerdere herhalingen van het moment. 'Kwaliteit gaat boven snelheid, dus ik heb mijn tijd genomen en de situatie vanuit meerdere hoeken bekeken. Høegh zet zijn been voor Novakovich en vervolgens is er contact. Maar het is eigenlijk eerder Novakovich die Høegh raakt dan andersom', luidt de uitleg van Van Boekel.

Twee weken geleden volgde er na FC Utrecht - PSV veel discussie rond het optreden van Van Boekel. Dat spookte toch in het hoofd van de scheidsrechter, die vorige week geen wedstrijd toegewezen kreeg. 'Ik heb lang moeten kijken, ik vond de situatie erg lastig. Met in het achterhoofd ook wat er gebeurd is de laatste tijd. Je wilt niet eigenwijs zijn om weer bij je beslissing te blijven na het zien van de beelden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.